×

Kwaliteitsinspectie van het hoogste niveau met Ishida IX-PD

Dinsdag 29 november 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Ishida lanceert een hoogwaardig x-ray-inspectiesysteem met nieuwe sensor- en beeldverwerkingstechnologie. De Ishida IX-PD kan met grote nauwkeurigheid zeer kleine vervuilende stoffen en objecten met lage dichtheid detecteren, en stelt fabrikanten in staat een hoge productiviteit te handhaven. “De zeer nauwkeurige detectie van de moeilijkste producten en vervuilende stoffen biedt voedselfabrikanten complete gemoedsrust”, stelt manager X-ray Sibtain Naqvi van Ishida Europe.
 
Tijdens proeven behaalde de IX-PD een detectiepercentage van bijna 100% voor stukjes bot in verschillende producten, waaronder kip, blokjes vlees en worstjes, een toename van 40% tot 100% vergeleken met bestaande x-ray-technologieën voor de detectie van bot in kipfilets. De verbeterde prestaties van de IX-PD zijn bedoeld voor productielijnen die grote volumes verwerken en met dicht op elkaar verpakte voedselproducten die elkaar overlappen, iets wat het detecteren van hele kleine vervuilende stoffen bemoeilijkt. 
 
‘Kwaliteit vooropstellen’
De verbeterde detectiecapaciteiten van de IX-PD maken handmatige inspectie minder noodzakelijk, en omdat de machine met grote nauwkeurigheid het verschil tussen voedsel en vervuilende stoffen herkent, zijn detectiefouten beperkt. Hierdoor kunnen bedrijven strikte kwaliteitscontroleprocedures volgen zonder dat dit gevolgen heeft voor de doorvoer. Naqvi: “We begrijpen dat bedrijven kwaliteit vooropstellen en hun activiteiten aan strenge normen moeten voldoen. Maar zelfs een klein foutje kan ernstige gevolgen hebben voor de reputatie van een bedrijf of merk. Dit was de drijvende kracht achter de ontwikkeling van onze nieuwe IX-PD. De nieuwe technologie van de machine biedt de beste gevoeligheid ooit en geeft fabrikanten compleet vertrouwen in de effectiviteit van hun kwaliteitscontroleprocedures.”