×

Slavakto: maandag 5 en dinsdag 6 november in Utrecht

Thursday November 01, 2018
Back to overview
Share this article
De Slagers Vak Tentoonstelling (Slavakto) is al jaren een begrip in de Nederlandse slagerswereld. Producten en vakmanschap staan centraal tijdens deze vakbeurs, die op maandag 5 en dinsdag 6 november plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. De komende beurseditie kent een nieuwe opzet: meer interactie. Dit krijgt vorm door exposanten en bezoekers -nog meer dan voorheen- actief te laten deelnemen aan diverse activiteiten, proeverijen en wedstrijden.
 
Beursbezoekers willen, ongeacht de branche, geïnspireerd worden door het aanbod op de beursvloer. Tientallen bedrijven uit de vleesindustrie en -sector zullen tijdens Slavakto in hal 4 van de Jaarbeurs een reeks noviteiten op het gebied van machines, productielijnen, accessoires en (vers)producten presenteren. Tijdens het evenement worden ook grote proeverijen gehouden en er zijn verschillende activiteiten en wedstrijden waaraan deelgenomen kan worden. “Tijdens Slavakto 2018 zullen bezoekers ook deelnemers zijn”, legt de beursorganisatie uit. “En er wordt dit jaar ook een nieuwe component toegevoegd aan de vakwedstrijden, gericht op de slagerij en de teams van medewerkers.”
De vakwedstrijden vinden plaats volgens een zogeheten ‘Battle’-concept. Slagerijen gaan tijdens de Slavakto live opdrachten uitvoeren die beoordeeld worden door een jury.
 
Verrassingen
Vakwedstrijden horen bij Slavakto. Het doel waarmee ze ooit werden ingevoerd -laten zien wat slagers allemaal kunnen- is anno 2018 nog steeds actueel. Rubrieken en producten die vroeger voor de hand lagen, zullen nu niet meer worden ingestuurd. Het aanbod aan maaltijden en kant-en-klaarproducten -met niet alleen maar vlees als hoofdingrediënt- is de laatste jaren enorm toegenomen. Dat is ook terug te zien in de inzendingen voor dit jaar. De algemeen kampioen wordt (live) tijdens Slavakto bepaald.
 
‘Leukste slagerij van Nederland’
Behalve de traditionele vakwedstrijden, is voor deze beurseditie een nieuwe component toegevoegd dat eveneens een beroep doet op het vakmanschap van de slager, gekoppeld aan goed en opvallend ondernemerschap: ‘Leukste Slagerij van Nederland’. Consumenten konden tot vorige maand stemmen op hun (eigen) favoriete slagerswinkel. De twaalf provinciewinnaars -die op 15 oktober bekend werden gemaakt- zullen met de nodige spanning afreizen naar de Jaarbeurs, waar de winnaar van de verkiezing ‘Leukste Slagerij van Nederland’ bekend zal worden gemaakt. Bij deze verkiezing zal ook extra aandacht uitgaan naar de personeelsteams van de deelnemende slagerijen.
 
Algemene informatie
Slavakto vindt plaats op maandag 5 en dinsdag 6 november in hal 4 van de Jaarbeurs Utrecht. Beide dagen is de beurs geopend van 14.00 tot 22.00 uur. Slavakto wordt elke drie jaar georganiseerd en de laatste editie in 2015 trok bijna 6.000 bezoekers. Kijk voor meer informatie op www.slavakto.nl of de Facebook-pagina.