Nieuwe uitgave vaktijdschrift Meat&Co (bijna) op de deurmat

Monday December 01, 2025
Deze week verschijnt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat&Co. De coverstory komt ditmaal voor rekening van Zomerdam, dat na de overname door Erik Eck en Mark Selten een nieuwe koers vaart: gericht op innovatie, modulair maatwerk en samenwerking. Verder leest u in deze editie uitgebreide verhalen over Dawsongroup Benelux, Mundi Technology en Vemag-Seydelmann.nl plus een casestudy van RBK Group bij Hutten Beef.
Interview Anna El Tahchy
Nourish Ingredients is één van de marktleiders op het gebied van diervrije vetten en precisiefermentatie Het bedrijf opende onlangs haar Europese hoofdkantoor in Leiden. “We kijken ernaar uit om ons team hier samen te stellen en nauw samen te werken met lokale partners”, zegt medeoprichter Anna El Tahchy.
Subcover Dawsongroup Benelux
“Onze modulaire Widespan-complexen zijn ideaal voor bedrijven die tijdelijk willen opschalen of extra koel- en vriesruimte nodig hebben. Deze modulaire units kunnen op de parkeerplaats of vrije ruimte bij het bedrijf worden neergezet. Handig en effectief”, stelt Strategic Business Manager Rick Heijnen.
Nieuwe ontwikkelingen Mundi Technology
Mundi Technology geldt als specialist in lasercoderen en inspectiesystemen. Vanuit de opgebouwde expertise is het bedrijf er nu in geslaagd om markeringen te laseren in runderhuiden en orgaanvleesproducten. Een andere nieuwe ontwikkeling is een compacte unit waarin inspectietechnieken worden gecombineerd.
Coverstory Zomerdam
Zomerdam, specialist op het gebied van inspecteren, wegen en etiketteren, is in 2023 overgenomen door Erik Eck en Mark Selten. Onder het tweetal wordt een nieuwe koers gevaren, gericht op innovatie, modulair maatwerk en samenwerking. “De juiste oplossing bedenken en maken doen we samen.”
Bedrijfsreportage Vemag-Seydelmann.nl
Vemag-Seydelmann.nl is per september officieel verhuisd naar een nieuwbouwlocatie in Oss. “We kunnen nu klanten beter faciliteren en goed laten zien wat we doen. Onze nieuwbouw sluit helemaal aan bij de uitstraling die past bij de twee toonaangevende machinemerken die we vertegenwoordigen in Nederland.”
Videojet: efficiënt en duurzaam etiketteren
Alles draait om efficiëntie in de industrie. Productielijnen mogen niet stilvallen, etikettering moet vlekkeloos verlopen en elk onderdeel moet bijdragen aan een efficiënte, duurzame bedrijfsvoering. De SIMPLICTY™ CIJ-printers van Videojet zijn ontworpen met dat doel voor ogen.
Casestudy RBK Group bij Hutten Beef
Voor verdere automatisering van de slacht- en productieprocessen vertrouwt Hutten Beef op FOBIS® van RBK Group. “Door de samenwerking met RBK zijn de processen geoptimaliseerd en is de foutgevoeligheid geminimaliseerd”, zegt Rick Hutten, eigenaar van Hutten Beef.
Vissector als alternatief eiwit?
SeaNext is een project dat seafood een plek geeft in de eiwittransitie. “We verbinden stakeholders en bieden kennis, inspiratie en visie om vis, schaal- en schelpdieren te verankeren als duurzame plus naast plantaardig”, stelt het Visbureau, dat zich vooral richt op de consumentendoelgroep 18- tot 35-jarigen.
Interview Anna El Tahchy
Nourish Ingredients is één van de marktleiders op het gebied van diervrije vetten en precisiefermentatie Het bedrijf opende onlangs haar Europese hoofdkantoor in Leiden. “We kijken ernaar uit om ons team hier samen te stellen en nauw samen te werken met lokale partners”, zegt medeoprichter Anna El Tahchy.
Subcover Dawsongroup Benelux
“Onze modulaire Widespan-complexen zijn ideaal voor bedrijven die tijdelijk willen opschalen of extra koel- en vriesruimte nodig hebben. Deze modulaire units kunnen op de parkeerplaats of vrije ruimte bij het bedrijf worden neergezet. Handig en effectief”, stelt Strategic Business Manager Rick Heijnen.
Nieuwe ontwikkelingen Mundi Technology
Mundi Technology geldt als specialist in lasercoderen en inspectiesystemen. Vanuit de opgebouwde expertise is het bedrijf er nu in geslaagd om markeringen te laseren in runderhuiden en orgaanvleesproducten. Een andere nieuwe ontwikkeling is een compacte unit waarin inspectietechnieken worden gecombineerd.
Coverstory Zomerdam
Zomerdam, specialist op het gebied van inspecteren, wegen en etiketteren, is in 2023 overgenomen door Erik Eck en Mark Selten. Onder het tweetal wordt een nieuwe koers gevaren, gericht op innovatie, modulair maatwerk en samenwerking. “De juiste oplossing bedenken en maken doen we samen.”
Bedrijfsreportage Vemag-Seydelmann.nl
Vemag-Seydelmann.nl is per september officieel verhuisd naar een nieuwbouwlocatie in Oss. “We kunnen nu klanten beter faciliteren en goed laten zien wat we doen. Onze nieuwbouw sluit helemaal aan bij de uitstraling die past bij de twee toonaangevende machinemerken die we vertegenwoordigen in Nederland.”
Videojet: efficiënt en duurzaam etiketteren
Alles draait om efficiëntie in de industrie. Productielijnen mogen niet stilvallen, etikettering moet vlekkeloos verlopen en elk onderdeel moet bijdragen aan een efficiënte, duurzame bedrijfsvoering. De SIMPLICTY™ CIJ-printers van Videojet zijn ontworpen met dat doel voor ogen.
Casestudy RBK Group bij Hutten Beef
Voor verdere automatisering van de slacht- en productieprocessen vertrouwt Hutten Beef op FOBIS® van RBK Group. “Door de samenwerking met RBK zijn de processen geoptimaliseerd en is de foutgevoeligheid geminimaliseerd”, zegt Rick Hutten, eigenaar van Hutten Beef.
Vissector als alternatief eiwit?
SeaNext is een project dat seafood een plek geeft in de eiwittransitie. “We verbinden stakeholders en bieden kennis, inspiratie en visie om vis, schaal- en schelpdieren te verankeren als duurzame plus naast plantaardig”, stelt het Visbureau, dat zich vooral richt op de consumentendoelgroep 18- tot 35-jarigen.


