×

Peter van Agt nieuwe dealer Fienhage voor Benelux

Monday June 03, 2019
Back to overview
Share this article
Vanaf 1 juni 2019 is Peter van Agt de nieuwe dealer van Fienhage International voor Nederland en België. Peter van Agt heeft als praktiserend legpluimveehouder veel ervaring met het houden van leghennen op de Fienhage volière en heeft een groot netwerk in de Nederlandse pluimveesector.

Fienhage Poultry Solutions gaat met het nieuwe dealerschap de Nederlandse markt effectiever benaderen en de huidige klanten de gewenste service bieden. Ook komt in Oirschot een voorraaddepot met onderdelen voor de Nederlandse en Belgische klanten. “Peter is een pluimveehouder met veel praktische kennis, hij kan goed out of the box denken en veel bijdragen aan de verdere ontwikkeling en innovatie van onze systemen”, zegt Stephan Smeets, verkoopleider Fienhage International.
Het dealerschap gaat Peter van Agt (49, foto) vervullen naast zijn bezigheden op zijn pluimveebedrijven. “Ik zie dagelijks alle stallen. Als ik in de stal ben, bedenk ik vaak innovatieve ideeën. Graag wil ik andere pluimveehouders helpen met innovaties en zo de sector op een hoger level brengen”, zegt Peter van Agt.

Praktische ervaring
“Ik werk zelf al jaren met de Fienhage volière; een perfect systeem met voer, water en legnest op elk niveau; heel overzichtelijk en prettig om mee te werken”, aldus van Agt die 9 jaar geleden als eerste Nederlandse pluimveehouder een Fienhage volièresysteem installeerde. Naast een goed systeem, zijn de juiste verlichting, ventilatie en goed management de bepalende succesfactoren. Peter van Agt is hiervoor de juiste persoon met de praktische kennis die pluimveehouders daarmee verder kan helpen.
Van Agt houdt leghennen op de Fladderfarm en de Kakelhoeve in Oirschot. Daarnaast is hij actief met Fladderfarm Mobiel; de mobiele kipcaravans en eierautomaten waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagbesteding krijgen.