×

AOP-systeem ontdoet lucht van bacteriën en schimmels

Wednesday May 29, 2019
Back to overview
Share this article
Binnen de vleesindustrie zijn kwaliteit en reputatie -naast kosten- de sleutelwoorden. Problemen op dat gebied leiden veelal direct tot schreeuwende koppen in de media. De (social) media noemen daarbij producten en bedrijven met naam en toenaam. Lamers Reinigingstechniek levert een nieuw, bewezen Advanced Oxidation Process (AOP)-systeem van Clean Air Europe op basis van fotohydro-ionisatie.
 
Fotohydro-ionisatie is een technologie waarbij een gepatenteerd luchtreinigingssysteem de omgevingslucht tot meer dan 99% ontdoet van (door lucht gedragen) bacteriën, virussen, schimmelsporen, geur et cetera. Het is een bewezen methodiek om bacteriële-, schimmel- en gistbesmetting van vlees en andere voedingsmiddelen te bestrijden. Bovendien verlengt het de houdbaarheidsperiode van de productie.
 
Kiemdodend UV-licht
Het AOP-systeem van Clean Air Europe wordt in Europa gedistribueerd door Lamers Reinigingstechniek. Het werkt met kiemdodend UV-licht en met een viervoudig metalen katalysator die oxidanten (hydroperoxides, hydroxide ionen en super oxide ionen) genereert die onschadelijk zijn voor mensen, dieren en planten, maar die het definitieve einde betekenen voor (luchtgedragen) bacteriën, schimmelsporen, gisten, virussen, geuren, VOC’s et cetera. De AOP-systemen zijn eenvoudig te plaatsen, extreem storingsongevoelig en onderhoudsarm. De luchtreinigers zijn het hoogst effectief in ruimtes.

De komende uitgave van vaktijdschrift Meat & Co, die 14 juni verschijnt, bevat een special over hygiëne, voedselveiligheid en klimaatbeheersing.