×

‘Het vertrouwen onderling moet groot zijn’

Tuesday May 28, 2019
Back to overview
Share this article
World Bearing Trade (WBT) is leverancier van lagers en aandrijftechniek voor onder meer de vleesindustrie en andere fabrikanten binnen de voedingsmiddelenbranche. De producten worden vanuit de vestiging van WBT in Vlaardingen geleverd aan klanten wereldwijd. Een interview met John Lokken, vertegenwoordiger van WBT voor Zuid-Nederland en België. “Het onderling vertrouwen moet groot zijn. Als de relatie goed is, zie je elkaar graag en spreken we ook over hele andere zaken dan alleen over lagers”, aldus Lokken.
 
World Bearing Trade is sinds 1996 gevestigd in Vlaardingen met een eigen magazijn en uitsluitend A-merken. “Ik heb zestien jaar lang gewerkt als verkoper voor een grote supermarktketen en was toe aan een nieuwe uitdaging”, vertelt Lokken, die vorig jaar is begonnen bij WBT. “Ik had niets met lagers, maar ik hoef ze ook niet daadwerkelijk te verkopen hè? Daar hebben wij uitstekende mensen voor op kantoor zitten. Acht man sterk, met bij elkaar meer dan honderd jaar ervaring in de lagers en aandrijftechniek. Ik vertegenwoordig onze organisatie op locatie, onderhoud de contacten en ben zuinig op mijn relaties. Het vertrouwen onderling moet groot zijn. Dát is mijn werk.”
 
Diverse culturen
Lokken is vertegenwoordiger voor de regio’s Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) en België. “Zelf ben ik woonachtig in Stad aan ’t Haringvliet en weet dat ik in mijn rol zal moeten inspelen op de diverse ‘culturen’. Zo kan ik in Zeeland met mijn contactpersonen in een plat dialect praten, wat men daar ook kan waarderen, terwijl in België de relatie meer tot stand komt vanuit ‘gezelligheid’. Dat maakt mijn werk zo leuk. Iedereen is anders en ik ben graag in contact met die verschillende mensen.”
 
‘Zijn multi-branded’
“De kennis die wij in huis hebben over lagers en aandrijftechniek, de snelheid vervolgens van opvolgen, offreren en het kunnen leveren van deze producten, maken mij echt trots op deze organisatie”, vervolgt Lokken. “Ik sta echt in voor World Bearing Trade. Wij zijn multi-branded. Dit alles stelt mij in staat ieder bedrijf met een glimlach tegemoet te treden. Onlangs mocht ik een grote fabrikant adviseren over een ander merk lagers, waarbij zijn kwaliteit gewaarborgd bleef en zijn kosten zouden dalen. Inmiddels leveren wij daar en dat geeft mij een enorme kick”, besluit hij.