×

EcoCoolBox: papieren koelbox voor versturen versproducten

Wednesday July 07, 2021
Back to overview
Share this article
ME-AT The Alternative (onderdeel van Vion Food Group) heeft de overstap gemaakt naar een duurzame verzendverpakking om haar 100% plantaardige producten gekoeld in te versturen. De EcoCoolBox is een van papier gemaakte koelbox die dezelfde isolerende eigenschappen kent als een EPS-box. “We zochten een functionele verpakking voor gekoelde producten, die aansloot bij onze duurzame propositie en daarnaast ook de juiste uitstraling heeft. De EcoCoolBox past hier perfect bij”, vertelt product market manager Milos van Moorsel bij ME-AT.
 
Deze verzendverpakking is ontwikkeld door Thermologistics Group en samen met Bunzl op de Nederlandse markt gebracht. In 2020 won de EcoCoolBox de NL Packaging Awards in de categorie webretail. De EcoCoolBox is volledig recyclebaar en gemaakt van gerecycled karton. Die eigenschappen passen bij het doel van ME-AT. “De versproducten in consumentenverpakkingen, plantaardige verse vleesvervangers, dienen veilig en gekoeld bij de consument te arriveren. Daarnaast is een goede presentatie bij de klant thuis belangrijk. Duurzaamheid en herkenbaarheid stonden bij ons naast én tegenover elkaar. De EcoCoolBox maakt de combinatie mogelijk, waar we naar zochten. Een mooie én duurzame verpakking, waarop we onze branding toe kunnen passen.”, legt Van Moorsel uit.
 
Volwaardig partnership
Floris Weerts, Key Accountmanager bij Bunzl Retail & Industry en tevens oud-collega van Van Moorsel bij Vion Food Group, bracht het verpakkingsconcept aan het licht bij ME-AT. “We willen weten en vooral begrijpen waar iedereen dagelijks mee te maken heeft, zodat we passende oplossingen kunnen aanbieden. Voor concept en proces. Dat is waar onze goede samenwerking om draait”, verduidelijkt Weerts.