×

'Voor HiTec ClearOil gekozen vanwege kwaliteit en stabiliteit'

Tuesday July 06, 2021
Back to overview
Share this article
Sinds een half jaar maakt Dalco Food in Oosterhout gebruik van het HiTec ClearOil-filtersysteem. Daarmee wordt de olie in de industriële friteuse ontdaan van vervuiling, zodat de fryer drie dagen achtereen continu kan blijven draaien. En nog belangrijker: de kwaliteit van de producten (vegetarische snacks) die Dalco Food ontwikkelt en verwerkt, is gewaarborgd en blijft stabiel. “Sinds HiTec de oliefilter heeft geplaatst, hebben we geen spikkeltjes of afkeur meer”, zegt werkvoorbereider Hans Pellis. “En dat is waarvoor wij het doen”, benadrukt sales director Jeroen Lijkendijk van HiTec Food Systems.
 
Het HiTec ClearOil-filter verwijdert de olie van alle vervuilende substanties die een foodproducent zich niet wenst, zoals crumbs, suikers en zelfs allergenen zijn niet langer detecteerbaar. Het filtersysteem is ontworpen voor industriële friteuses en kan worden aangesloten op elk merk, zoals HiTec, GEA (zoals bij Dalco Food), Alco, Marel, Nothum et cetera. “De samenwerking met HiTec is driekwart jaar geleden tot stand gekomen. Tot die tijd konden we geen volledige shifts draaien met dezelfde olie en moest deze al na 4 uur worden vervangen. HiTec plaatste een demomachine waarmee we nog diezelfde week ineens drie dagen aan één stuk konden draaien zonder de olie te hoeven vervangen”, vertelt Pellis. “Zonder afkeur van producten.”

Continusysteem
De ClearOil van HiTec is een continusysteem dat werkt door vervuilde olie door een doek filtermateriaal te persen. Wanneer de vervuiling zich opstapelt, stijgt de druk in de kamer. Zodra de maximale druk is bereikt, stopt de oliestroom en drukt de perslucht de laatste druppels olie door de filterkruimels (crumb).

Klik HIER om het volledige artikel over de HiTec Clear Oil te lezen in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Meat & Co.