×

NDF planeetvertragingen voor Delta robottoepassingen

Friday December 08, 2023
Back to overview
Share this article
Neugart breidt haar range uit voor applicatie specifieke oplossingen met een planetaire vertragingskast voor Delta robot Aandrijvingen. Deze nieuw ontwikkelde serie NDF vertragingen is gelanceerd op de beurs “SPS-Smart Solutions 2023”.
 
Delta robots, veelal uitgevoerd met driearmige staafkinematica, combineren vaak hoge snelheden met hoge positioneernauwkeurigheid. Dit vraagt specifieke eigenschappen van de servomotoren en niet minder van de planeetvertragingskasten. De vertragingskasten moeten daarom aan bijzonder hoge eisen voldoen, speciaal wat betreft massatraagheid en stijfheid. Alleen dan kan de gewenste nauwkeurigheid, zelfs bij maximale snelheid worden gerealiseerd.
 
Voldoet aan wensen
De Neugart NDF vertraging voldoet aan al deze speciale wensen, met gebruik van talloze technische details. Bijvoorbeeld: door verlaging van de massatraagheid van het motorklemsysteem aan de ingaande kant kan extreem snel in draairichting worden gewisseld. Hiermee verbeterd het dynamische gedrag en wordt de cyclustijd van de robot verkort. Tegelijk is de omkeerspeling verlaagd naar standaard <1 Boogminuut. Ook zijn ontwerpaanpassingen aan de uitgaande kant doorgevoerd, zodat optimaal aan de specifieke eisen van een Delta robot wordt voldaan: de overbrenging van de laatste trap is 5,5:1, waarmee zeer hoge koppels kunnen worden overgebracht.

Radiale dichtring
De uitgangszijde is voorzien van een speciale radiale dichtring, die geschikt is voor de kleine hoek waarin de arm van de Delta robot zich beweegt. Deze dichtring zorgt voor een optimale afdichting, ook bij snelle wisseling van draairichting. In bouwgrootte 090 is de eerste trap voorzien van drie speciaal aangepaste planeetwielen, terwijl de eindtrap is uitgevoerd met vier speciaal aangepaste planeetwielen. Een duidelijke verbetering van de torsiestijfheid en het overbrengbaar koppel is het resultaat. De gebruiker heeft de keuze uit vier overbrengingen, tussen 22:1 en 55:1. Optioneel zijn deze vertragingen leverbaar met food-grade smeermiddel, een rvs-uitgaande as of een vernikkelde uitgangsflens.

Meer informatie via www.abi.nl