×

Geen schaaltjes meer in verpakkingen vleeswaren Jumbo

Monday December 11, 2023
Back to overview
Share this article

Jumbo Supermarkten neemt opnieuw maatregelen om minder verpakkingsmateriaal te gebruiken en verpakkingen makkelijker te recyclen. Zo introduceert het bedrijf deze week nieuwe verpakkingen voor haar assortiment biologische vleeswaren. Opvallende primeur: de verpakking bevat géén doorzichtig plastic schaaltje meer.

Jumbo is de eerste supermarkt in Nederland die afscheid neemt van de schaaltjes in reguliere vleeswarenverpakkingen. Daarmee bespaart de supermarkt meer dan 50% plastic in vergelijking met de oude verpakking. Op jaarbasis gaat het om 1,5 miljoen schaaltjes en daarmee 6.500 kilogram afval minder. Klanten zien de nieuwe verpakkingen vanaf deze week op alle biologische vleeswaren terug. De verpakkingen hebben een nieuw design en zijn voor klanten eenvoudig te openen en te hersluiten. Jumbo verwacht het nieuwe verpakkingsconcept op termijn ook te gebruiken voor het reguliere vleeswarenassortiment.

Minder en betere verpakkingen
Jumbo heeft zichzelf als doel gesteld om in 2025 twintig procent minder verpakkingsmateriaal te gebruiken in vergelijking met 2020. Daarom kijkt het bedrijf continu - in samenwerking met ketenpartners - hoe het minder verpakkingsmateriaal kan gebruiken of producten beter kan verpakken, bijvoorbeeld met meer recyclebaar en gerecycled verpakkingsmateriaal, herbruikbare verpakkingen en verpakkingen van mono-materiaal.