×

Inkt Linx weerstaat overdracht, vocht en kleurverandering

Wednesday January 08, 2020
Back to overview
Share this article
Linx Printing Technologies heeft een inkt geïntroduceerd die speciaal is samengesteld om vocht, kleurverandering en overdracht te weerstaan. Het is ideaal voor consistente codering door een zak en kan toepassingen retorteren, waarbij de inhoud in de verpakking wordt gekookt nadat ze zijn gecodeerd. Leveranciers van deze inkt voor de Benelux zijn De Koningh Coding & Labeling (Nederland) en Presa NV (België).
 
De nieuwe Linx Black retort-inkt 1077 is speciaal ontwikkeld voor de toonaangevende Linx 8900- en 8800-serie continu werkende inkjet (CIJ)-coders. Het betreft een MEK-inkt op kleurstofbasis. Deze gespecialiseerde inkt is specifiek ontworpen voor gebruik in typische sterilisatie- en natte retortprocesomstandigheden. Dankzij de speciale formulering kunnen de printers coderen door een dunne laag olieachtige folie of vet.
Bovendien bevat het componenten die de hechting verbeteren onder vochtige en hoge temperaturen, die een goede hechting en goede overdrachtsweerstand bieden, evenals een uitstekende duurzaamheid en leesbaarheid op een reeks materialen na verwerking.
 
Toepassingen
Typische toepassingen voor Linx Black retort-inkt 1077 zijn verschillende voedselpakketten, zoals kant-en-klaarmaaltijden, vlees- en visproducten, voedsel voor huisdieren maar ook groente en rijst. Dit omvat allemaal producten die zijn gecodeerd vóór een kookproces. De inkt is geschikt voor gebruik op vele materialen, waaronder metalen blikken, gevormd aluminium en plastic verpakkingen zoals polyester (PET) zakjes.