×

Seminar KU Leuven: vlees vandaag en in de toekomst

Tuesday April 12, 2022
Back to overview
Share this article
Is vlees wel gezond? Welke vleesalternatieven bestaan er en welke technologie zit daarachter? Eten we in de toekomst enkel nog kweekvlees? De KU Leuven houdt hierover op dinsdag 19 april een π-ce of science in Gent. Tijdens dit seminar wordt ingezoomd op vlees, vandaag en in de toekomst.
 
Gastspreekster is Ilse Fraeye. Zij is als professor verbonden aan de onderzoeksgroep 'Meat Technology & Science of Protein-rich Foods' (MTSP) van de KU Leuven. MTSP bouwde een sterke expertise op in het domein van vleeswarentechnologie. De laatste jaren breidde het productportfolio uit naar andere eiwitrijke producten, zoals hybride vleeswaren of analogen voor vleeswaren en zuivelproducten die plantaardige of innovatieve eiwitten zoals insecten of microalgen bevatten.
Aan bod komen onder meer:
•             Voor- en nadelen van vleesconsumptie: hoe voedzaam is vlees?
•             Vleesalternatieven:
              o De oudere vleesvervangers (type tofu, seitan)
              o De huidige vleesvervangers (type Impossible Burger)
              o Toekomstige vleesvervangers (type insecten, kweekvlees)
 
Meer informatie
Het seminar vindt dinsdag 19 april plaats tussen 12.00 en 14.00 uur aan de KU Leuven Technologiecampus Gent of online. De kosten bedragen 40 euro. Kijk hier voor meer informatie en inschrijving.