×

Vegan melange één van highlights op Sligro Vegan Day

Thursday March 12, 2020
Back to overview
Share this article
Groothandels staan niet bekend om hun grote vegan aanbod. Een gemiste kans, gezien de snel groeiende vraag naar vegan producten. Sligro Nieuwegein organiseerde daarom een Vegan Day, waar verschillende nieuwe vegan producten werden gepresenteerd. Eén van de highlights was een vegan melange als basis voor verschillende proteïnerijke vleesalternatieven.
 
De vegan melange van Apollo ziet er uit als een brokkelige poeder die door toevoeging van een beetje olie en ijswater tot een deeg wordt gekneed. Dit deeg is de basis voor het maken van diverse proteïnerijke producten, zoals plantaardige hamburgers, balletjes, nuggets of zelfs een soort smeuïge filet americain. Horecaslagers en koks kunnen hun creativiteit kwijt door naar eigen inzicht groenten, kruiden, en specerijen toe te voegen. De smaak en de structuur zijn prima. Het hoofdingrediënt van de vegan melange is tarwe.
 
Productinnovaties
Eén andere productinnovatie die volgens ProVeg International opviel, was een veganistisch saucijzenbroodje, gemaakt op basis van zuiver plantaardige olie en vet en de vulling is gemaakt van fijn gegaarde linzen. Erg handig voor de lekkere trek van iedereen die minder vlees wil eten. Andere vegan innovaties zijn een volledig diervrije kaassaus, een hamburgerbol waarvan het meel wordt gemaakt van aardappelrestanten en vloeibare margarine met roombotersmaak.