×

FNV: veel klachten over hitte in slachterijen

Monday August 13, 2018
Back to overview
Share this article

Bij FNV Voedingsindustrie zijn de afgelopen weken veel klachten binnengekomen over de hoge temperaturen op de werkvloer in de slachterijen. De temperatuur in een slachthuis kan oplopen tot wel 40 graden. "Het werken in een slachterij is fysiek zwaar werk. We hebben namens verschillende medewerkers klachten over hun werkomstandigheden ingediend bij de Inspectie SZW", aldus John Klijn van FNV Voedingsindustrie. 

"De werknemers binnen de slachterijen moeten gezond en veilig kunnen werken en dat is nu zeker niet het geval. De FNV wil snel met de werkgevers en de Inspectie SZW om de tafel om te praten over structurele oplossingen", vervolgt Klijn. "De werkgevers nemen nu namelijk geen structurele maatregelen om verkoeling te verzorgen voor hun medewerkers. Werknemers mogen wel vaker een pauze nemen, mogen vaker water drinken en er worden soms ijsjes uitgedeeld, maar echte maatregelen, zoals ventilatoren of een airco, worden niet genomen."

Ongeveer 2.000 medewerkers van de slachterijen werken dagelijks in de hitte. In de totale vleessector werken circa 12.000 mensen.