×

'SkySparks wereldwijd één van vijf beste smart systems'

Tuesday August 14, 2018
Back to overview
Share this article
Softwareplatform SkySparks behoort wereldwijd tot één van de vijf beste ‘smart systems’. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse consultantsbureau Habor Research, dat meer dan 200 Internet-of-Things-toepassingen met elkaar vergeleek. SkySparks, dat in de Benelux wordt geleverd door CimPro, is door Habor Research gekozen tot de wereldtop.
 
Uit analyse van meer dan 200 Internet-of-Things-platformen blijkt volgens Habor Research dat veel systemen ‘niet echt slim zijn’, omdat in de meeste gevallen relevante data niet real-time beschikbaar worden gesteld. De onderzoekers maken een vergelijking met de ontwikkeling van de telefonie. In de beginjaren werden alle telefoontjes nog handmatig doorgeschakeld. Bij veel zogenaamde ‘smart systems’ worden ook nog steeds veel data via (semi)manuele acties ingevoerd. Ook ontbreekt er op veel platformen cruciale informatie, bijvoorbeeld over periodiek onderhoud.
Habor Research laat weten dat SkySparks voldoet aan alle eisen van een daadwerkelijk slim systeem. De onderzoekers bestempelden het als éen van de meest innovatieve en veelbelovende spelers’. Inmiddels worden door SkySparks de prestaties van meer dan 13.000 gebouwen wereldwijd geanalyseerd. Per gebouw kunnen jaarlijks makkelijk voor tienduizenden euro’s aan energie worden bespaard.
 
Meer informatie: CimPro, tel. +31 88-246 77 00, www.cimpro.com