×

Vleeswaren mét groente als vervanger van vet

Tuesday November 13, 2018
Back to overview
Share this article
Groente als gedeeltelijke vervanger van vet. Dat is het kenmerk van Stegeman Vollof, een nieuwe lijn traditionele vleeswarenproducten van Stegeman. Met Stegeman Vollof speelt de Overijsselse onderneming in op de groeiende vraag van de Nederlandse consument naar verantwoorde voedingskeuzes die passen bij een evenwichtiger eetpatroon. Stegeman Vollof is verrijkt met 30% groente en bevat zelfs tot 65% minder vet, maar is net zo smakelijk en makkelijk in het dagelijks gebruik als vergelijkbare reguliere vleeswaren.
 
Ons lijf en onze gezondheid staan in het middelpunt van ons bewustzijn. Veel mensen zoeken actief naar mogelijkheden om hun lifestyle en hun voedingskeuzes daarop aan te passen. Stegeman wil mensen helpen makkelijker keuzes te kunnen maken door betere alternatieven aan te bieden van dagelijkse producten die men makkelijk in hun eetgewoontes kan introduceren. Theo Toering van Stegeman: “Consumenten zijn zich steeds bewuster van wat ze eten en daar spelen we met Stegeman Vollof op in. We bieden de consument met Stegeman Vollof de mogelijkheid om te genieten van vleeswaren die echt aanzienlijk minder vet bevatten door hier groente aan toe te voegen.”
 
Meer groente, minder vet
Bij de ontwikkeling van Stegeman Vollof was het de kunst om te zorgen voor minder vet, meer groente, vitaminen en vezels en tegelijk de smaakbalans te behouden. Na een uitgebreide ontwikkelingsfase en testen met consumentenpanels is Stegeman daar naar eigen zeggen in zeker geslaagd. De Stegeman Vollof-producten bevatten een derde aan groente - bij smeerleverworst is dat zelfs de helft - en tot zelfs 65% minder vet dan het marktgemiddelde. Uit terugkoppeling van consumenten blijkt dat de smaak als vanouds gewaardeerd blijft.
 
Verkrijgbaarheid
Stegeman Vollof heeft zes nieuwe producten aan het assortiment van Stegeman toegevoegd: boterhamworst, grillworst, gehakt en Gelderse gekookte worst (allen verpakt per 125 gram), leverworst (200 gram) en filet americain (125 gram). Vanaf begin 2019 komen daar nog 3 producten bij: palingworst (125 gram), kookworst (stuks van 200 gram) en smeerleverworst (5x 24 gram). De producten zijn verkrijgbaar bij grotere Albert Heijn-filialen en online via AH.nl.