×

​Tönnies sluit slachthuis na vele coronabesmettingen

Wednesday June 17, 2020
Back to overview
Share this article
​Tönnies heeft de slachterij in Rheda-Wiedenbrück in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen tijdelijk gesloten nu een groot deel van het personeel is besmet met het coronavirus. Volgens meerdere Duitse media zijn ruim 650 van de duizend geteste medewerkers besmet.

Bij de slachterij van ​Tönnies worden dagelijks 60.000 varkens verwerkt. De productiefaciliteit geldt als het grootste slachthuis van Duisland. Zo'n 7000 medewerkers zijn verplicht in quarantaine gegaan. De sluiting heeft zodoende grote impact op het verwerken van varkens in Duitsland.

Onvergelijkbaar
Hoewel in sommige Nederlandse media melding wordt gedaan van 'een vlak bij Nederland over de grens gelegen' slachthuis, ligt de fabriek van ​Tönnies in werkelijkheid op ruim 200 kilometer van de Nederlandse grens. Daarnaast is een besmettingsgolf zoals in Duitsland niet van vergelijkbaar met de sector in de Benelux. In werkelijkheid gaat het om tientallen coronabesmettingen op een totaal van 47.000 bevestigde gevallen in Nederland en nul op 60.000 gevallen in België