×

Combipack reduceert aandeel kunststof met 80 procent

Tuesday June 18, 2019
Back to overview
Share this article
In 2004 ontwikkelde het Franse bedrijf Packalim speciaal voor een grote producent van vleesproducten een unieke verpakking, geschikt om te verpakken onder beschermende atmosfeer en heeft toch een minimaal aandeel aan kunststof. Lang bleef dit unieke MAP (Modified Atmosphere Packaging) verpakkingsconcept exclusief voor de betreffende klant, maar sinds kort maakt Packalim deel uit van de P. van de Velde Group en mag de hele wereld kennis maken met dit product.
 
Combipack is een samengestelde verpakking en bestaat uit een duplex kartonnen buitenzijde en een dunne folie van kunststof, die het mogelijk maakt de verpakking luchtdicht te verpakken. In vergelijking met de klassieke MAP-verpakkingen is het kunststofaandeel van de verpakking nog slechts twintig procent. Door deze technologische innovaties is het bovendien mogelijk om het plastic perfect van het karton te scheiden zodat het product op een correcte manier kan worden gerecycleerd.
 
Optimale exposure
Naast de ecologische voordelen van Combipack, biedt het ook ruime mogelijkheden op gebied van personalisatie van de verpakking. Alle technieken die P. van de Velde in huis heeft, kunnen toegepast worden. Het duplex karton laat zich uitstekend bedrukken aan de buiten- én de binnenzijde. De bedrukking komt immers niet met het product in aanraking. De communicatiemogelijkheden van de verpakking worden hiermee optimaal benut.
 
Bovendien zijn de verpakkingen perfect te sealen, waardoor de verpakking lucht- en gasdicht wordt en is deze zonder problemen te verwerken op een tray-seal machine. De Combipack wordt genest aan de klant geleverd en is direct klaar om te vullen en te sluiten. De verpakking is volledig te integreren in een bestaande verpakkingslijn.
 
Verschillende vormen
Combipack is in drie verschillende vormen leverbaar:
  • Classic Pack is de basisvorm. Salades, maaltijden, vleessnacks worden in de combipack gevuld en met een sealbaar deksel wordt de verpakking luchtdicht afgesloten;
  • Nomabox bevat een afgeschermde ruimte om bijvoorbeeld een lepeltje of een andere accessoire mee te leveren. Denk hierbij aan een eenpersoons maaltijdsalade in het ‘to-go’ afzetkanaal;
  • Double Pack wordt geleverd in de vorm van een zogeheten hamburgerverpakking. De consument kan de double pack met product en al in de magnetron bereiden. Een ‘suspecter plaatje’ zorgt ondanks de bereiding in de magnetron toch voor een krokant laagje om het product.
Meer informatie: (Voor Nederland:) Michel van Kuringe, tel. +31 (0)6-532 801 90; (Voor België:) Dieter De Smet, tel. +32 (0) 477 386 211.