×

Wim Bens volgt Hans Huijbers op als voorzitter ZLTO

Friday December 21, 2018
Back to overview
Share this article
Op 1 februari start Wim Bens bij ZLTO om op 1 april Hans Huijbers op te volgen als nieuwe voorzitter van het bestuur van ZLTO en NCB. Op dit moment is hij directievoorzitter bij Rabobank Tilburg e.o. ZLTO is blij dat Bens de vereniging komt versterken.

Wim Bens gaat, samen met de andere bestuursleden, directeur Kathleen Goense en medewerkers van ZLTO verder werken aan de visie Boeren hebben een Oplossing. Het bestuur ziet er onder leiding van Bens op toe dat ZLTO de komende jaren maximaal betekenisvol is op het erf van haar leden. Hans Huijbers: “Het bestuur heeft met de keuze voor Wim Bens bewust een keuze gemaakt voor een ander profiel. ZLTO heeft in haar geschiedenis vaker een niet-boer als bestuurder gehad en ook dat zijn fases waar we met plezier op terug kijken. Het bestuur heeft alle vertrouwen in hem, vanwege zijn gedreven persoonlijkheid en zijn passie voor onze sector en ik deel dat vertrouwen.”

Belangen van boeren
Wim Bens (58) woont in Heesch. Hij studeerde SPD/HEAO-BE en haalde later zijn MBA-diploma op Nijenrode. In 1992 kreeg hij zijn eerste directiefunctie en is sinds 2012 directievoorzitter bij Rabobank Tilburg e.o. Daarnaast is hij landelijk actief in diverse besturen en commissariaten zoals het Textielmuseum en het Regionaal Archief in Tilburg. In het verleden was hij commissaris bij woningcorporaties en was hij betrokken bij het toenmalige kenniscentrum Agro & Co.
Verschillende functies als directeur en als toezichthouder maken hem een zeer ervaren bestuurder. En de combinatie met zijn verbindende kwaliteiten, gedreven persoonlijkheid en warme belangstelling voor de agrarische sector, maken dat het bestuur van ZLTO hem de functie van voorzitter van het bestuur van ZLTO toevertrouwt.
Bens kijkt ernaar uit om als bestuurder van ZLTO pal te staan voor de belangen van boeren en tuinders in Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. In zijn loopbaan heeft hij jarenlang in het hart van de agri & food sector gewerkt. De laatste jaren werkte hij bij een grote stadsbank, dus hij zal na zijn aantreden dan ook snel beginnen met het weer actualiseren van zijn 'agrarische' kennis en te horen wat er leeft onder ZLTO-leden. Dat zal hij doen door met veel leden te praten.