×

Industrial Auctions veilt machines FrieslandCampina

Thursday February 21, 2019
Back to overview
Share this article
FrieslandCampina kondigde eind vorig jaar een veelomvattende heroriëntatie op de Duitse markt aan. Centraal in deze strategische heroriëntatie staan investeringen in de hoofdmerken, bundeling van alle commerciële activiteiten in de omgeving van Düsseldorf en andere maatregelen om de winstgevendheid te vergroten. De maatregelen omvatten tevens de sluiting van de productielocatie in Gütersloh. De machines en inventaris gaan geveild worden door Industrial Auctions.
 
De sluiting van de locatie in Gütersloh is een gevolg van overcapaciteit in de uiterst gefragmenteerde Duitse markt en van jarenlang verliesgevende productie van desserts voor huismerken die het grootste deel van het in Gütersloh geproduceerde volume vormt. Deze categorie wordt stopgezet, terwijl andere productlijnen naar de productielocaties in Keulen, Heilbronn en Maasdam in Nederland worden overgeplaatst.
Industrial Auctions kondigt aan dat zij in opdracht van FrieslandCampina in Gütersloh de machines en inventaris zullen gaan veilen. Een kleine greep uit het aanbod zijn bijvoorbeeld pasteurs, homogenisatoren, complete vul- en verpakkingslijnen, warmtewisselaars, fruitpompen, silo-installaties, palletwikkelaars en palletiseermachines.
 
Kijkdagen
Industrial Auctions houdt op maandag 11 en dinsdag 12 maart kijkdagen voor belangstellenden die een kijkje willen nemen in de fabriek en de machines met eigen ogen willen zien (aanmelden per e-mail). De online veilingen sluiten op 13 en 14 maart.