×

Notering prijsmutaties varkensvleesonderdelen

Tuesday October 22, 2019
Back to overview
Share this article
DCA-Markets, onderdeel van DCA Groep, is medio oktober begonnen met de wekelijkse DCA-notering prijsmutaties varkensvleesonderdelen©. Dit zijn de gemiddelde slachterij/grossier-prijsmutaties voor de lopende week ten opzichte van die van de week daarvoor.
 
De mutaties van de verschillende aanbieders worden aangeleverd door een panel. De prijzen worden op maandagmiddag gecollecteerd en gemiddeld, waarna ze worden gepubliceerd. Het gaat om de prijsmutaties van karkas, buiken, hammen, spek, ribben, wangen, nekken met been, levers, nekken zonder been, lange haas, schouders, kophaas, middels en magere metten. “DCA-Markets spant zich al jaren in voor het transparant maken van markten voor agrarische producten”, legt René van ’t Riet van DCA-Markets uit. Ook de prijzen ‘hoger in de bedrijfskolom’ zijn relevant voor de gehele keten. “Zo publiceren wij wekelijks de DCA Best Piglet Price en de DCA Beursprijs Varkens. En vanaf nu ook de prijzen die producenten van varkensvleesonderdelen ontvangen. Het is duidelijk dat er een relatie is tussen de verschillende DCA-noteringen, die we ook graag in beeld brengen. Naast dit belangrijke inzicht hoe varkens worden verwaard, biedt het mutatieoverzicht de mogelijkheid voor partijen om contracten op af te wikkelen.”
 
DCA Groep
DCA Groep is in 2004 opgericht en voorziet sindsdien de agrarische sector van onafhankelijke marktinformatie, marktanalyses, risicomanagement- en consultancydiensten. Het doel is om de sector te helpen bij het maken van de beste strategische en tactische beslissingen.