×

Lloyds Register voert eerste IFS PIA-audit uit bij Vion

Monday February 24, 2020
Back to overview
Share this article
Samen met retail organisaties, certificerende-instellingen, Vion Food Group en SIM Supply heeft IFS een nieuwe internationale standaard voor productintegriteit ontwikkeld, genaamd IFS Product Integrity Assessment (PIA).

Door voorvallen van fraude met levensmiddelen zijn producenten, consumenten en overheden kritischer geworden en is het vertrouwen in voedselproducten aanzienlijk afgenomen. De wettelijke eisen zijn aangescherpt en er is meer druk op de voedselintegriteit. Als retailer of consument wil je er zeker van zijn dat een leverancier producten kan leveren die voldoen aan de eisen en specificaties op het gebied van productintegriteit. Met IFS PIA is het mogelijk om betrouwbare producten te kunnen leveren; producten waar de consument op kan vertrouwen.
Tijdens de ontwikkeling van de IFS PIA-standaard hebben SIM Supply, certificerende-instellingen (waaronder Loyds Register) en voedselproducenten (waaronder Vion) samengewerkt om de standaard te ontwerpen die toetsbaar is. Er zijn proefbeoordelingen uitgevoerd, waaronder een productiebedrijf van Vion dat reeds gecertificeerd is volgens de Nederlandse integriteitsnorm CBL Chain of Custody.

Succesvol uitgevoerd
De IFS-standaard werd in 2019 goedgekeurd en de eerste IFS PIA-audit werd met succes uitgevoerd bij Vion in Boxtel. Lloyds Register heeft Vion tijdens een tweedaagse beoordeling getoetst met specifieke focus op product- en procesintegriteit. Vion is van plan om in 2020 alle Nederlandse vestigingen van Vion te certificeren volgens IFS PIA.
IFS is er trots op dat Lloyds Register bij Vion Boxtel 's werelds eerste IFS PIA-beoordeling heeft uitgevoerd. Stephan Tromp, algemeen directeur van IFS, heeft het eerste IFS PIA-certificaat officieel overhandigd aan Bert Urlings, directeur kwaliteit van Vion.