×

Anuga 2023: beursvloer al voor 90% volgeboekt

Monday November 28, 2022
Back to overview
Share this article
Anuga, de internationale vakbeurs voor eten en drinken, vindt van 7 tot en met 11 oktober 2023 plaats in Keulen. Met een zeer positief aantal aanmeldingen kan Anuga, dat werkt volgens het ‘tien beurzen onder één dak’-concept, nu al zeggen dat ruim 90% van de beursvloer (met deelnemers uit 76 landen) is volgeboekt. Onder andere Anuga Meat, Anuga Organic en Anuga Fine Food kunnen rekenen op bovengemiddelde interesse.
 
“Vanwege de wereldwijde onzekerheid hadden we verwacht dat er aanvankelijk een grotere terughoudendheid zou zijn om boekingen te maken en dat de inschrijvingen veel later zouden zijn dan voorgaande jaren. We zijn dan ook des te blijer met de aanhoudend grote belangstelling voor Anuga, die nagenoeg gelijk is aan de resultaten van vóór de pandemie. We zien vooral dat veel landen hun deelname aan Anuga vroegtijdig plannen en zelfs willen uitbreiden om hun export de komende jaren te versterken”, legt directeur Stefanie Mauritz van Anuga uit.
 
Anuga Meat
Nadat de vleessector op Anuga 2021 minder vertegenwoordigd was dan normaal, kent Anuga Meat momenteel een bijzonder hoge deelname bij nationale en internationale marktspelers zoals Bell, CPF, Danish Crown, Intervlees, JBS, Kipco Damaco, NoriDane, Tönnies, Tyson Foods en Westfleisch, VanDrie, Vanlommel, Wiesenhof et cetera. Wederom wordt een sterke opkomst van verschillende landen verwacht. Uit de feedback van de exposerende bedrijven blijkt dat het bij deelname aan Anuga vooral gaat om het versterken van de export en het aanboren van nieuwe afzetmarkten. Ook een grotere onafhankelijkheid van bestaande leveringsrelaties speelt een belangrijke rol.