×

Ook Van Rooi Meat moet dicht: 'Dit is een gigantische strop'

Friday May 29, 2020
Back to overview
Share this article
Slachterij Van Rooi Meat in Helmond moet tot tenminste dinsdagavond 2 juni haar deuren gesloten houden nu bij een steekproef 21 medewerkers positief zijn getest op corona. "Dit is een gigantische strop", zegt directeur Marc van Rooi tegenover 'Omroep Brabant'.

Bij de vleesverwerker in Helmond werken zo'n 1.700 mensen. Afgelopen week verrichten de GGD en Veiligheidsregio een steekproef onder 130 personeelsleden. Daarvan bleken er 21 besmet te zijn met corona. In gesprek met Omroep Brabant zegt Van Rooi: "Natuurlijk vraag je je af of we wel alles hebben gedaan om besmettingen te voorkomen, maar we hebben zeker niet weggekeken. Alle maatregelen die het RIVM had voorgeschreven, hebben we genomen en zelfs nog meer. Op sommige afdelingen liepen de mensen hier met net zoveel beschermende kleding rond als op de intensive care van het ziekenhuis."

Kritiek op RIVM
Van Rooi geeft verder aan dat het vervoer goed is geregeld, maar is ook kritisch op het RIVM, dat volgens de directeur onduidelijke richtlijnen geeft. "Mogen personeelsleden die samen in een huis wonen wel samen in een bus of niet? Eerlijk is eerlijk, we wisten soms niet waar we aan toe waren met de regels. Maar we hebben gedaan wat we konden."
Van Rooi Meat blijft dicht tot dinsdagavond 2 juni. "We zijn gestopt met slachten. Wel hebben we toestemming om het vlees nog uit te leveren, want dat kunnen we hier niet laten liggen."