×

Strategisch partnerschap Handtmann en Multivac Nederland

Monday July 04, 2022
Back to overview
Share this article
De vraag naar geautomatiseerde en kosteneffectieve lijnoplossingen voor de productie en verpakking van levensmiddelen neemt wereldwijd toe. In antwoord hierop zijn Multivac en Handtmann, in een aantal belangrijke markten, een strategische partnerschap aangegaan. Multivac Nederland en Verbufa BV, onderdeel van Handtmann Group sinds april 2021, zullen de handen ineenslaan.
 
Het single-source principe maakt het voor de klant eenvoudiger: één aanbieder dus een één aanspreekpunt en daardoor efficiënter plannen en installeren. Slicen, portioneren, verpakken en etiketteren van voedsel: automatiseringslijnen bestaan vaak uit losse machines van verschillende fabrikanten. “Door concurrentiedruk en een toenemende diversiteit aan productaanbod, zoeken veel voedselproducenten naar lijnoplossingen die snel gepland, geïnstalleerd en kosteneffectief zijn. Om aan deze vraag te voldoen, hebben we ons netwerk van prominente partners uitgebreid en zijn we een strategisch partnerschap aangegaan met Handtmann, één van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van systemen voor vullen, portioneren, vormen en doseren”, legt Christian Traumann, Group President bij Multivac, uit.
 
Alles uit één hand
Klanten besparen tot 40 procent van de tijd alleen al in de ontwerpfase, want zowel Multivac Nederland als Verbufa-Handtmann kunnen nu geïntegreerde lijnoplossingen bieden voor de productie en verpakking van worst, gehakt en gevormde producten, zoals hamburgers en gedoseerde producten voor een groot aantal industrieën. De vul- en portioneertechnologie van Handtmann wordt aangevuld met de trayseal- of dieptrekmachines en lijnexpertise van Multivac, zoals de Multivac Line Control.
 
Nauwe samenwerking, nieuw pand
Dankzij geautomatiseerde lijnoplossingen van één leverancier kunnen levensmiddelenproducenten zich concentreren op hun kernactiviteiten. Klanten kunnen een nauwe samenwerking verwachten in de toekomst waarbij een aantal activiteiten gepland staan na de grootse verbouwing van Multivac Nederland. Het verduurzaamde, nieuwe pand zal naar verwachting haar deuren deze zomer de deuren van het nieuwe hoofdkantoor openen.