×

VWS Nederland brengt C-label op vleesverpakkingen

Wednesday March 31, 2021
Back to overview
Share this article
Grote kans dat verpakte producten zoals vlees en koelverse producten een etiket hebben gekregen met etiketteersystemen uit de Octopus- en/of LA400-serie van VWS Nederland. “We hebben bij diverse producenten in de voedingsmiddelenindustrie onze etiketteersystemen mogen leveren voor bijvoorbeeld het aanbrengen van een zogenaamd C-label aan zowel de boven-, zij- als onderzijde van de verpakking”, vertelt directeur Patrick van der Vegt van VWS Nederland.
 
“Dit type etiket zie je in de supermarkt steeds vaker terug bij bijvoorbeeld kant-en-klaarmaaltijden”, stelt Van der Vergt. Vanuit een modern pand in Schaijk produceert en levert VWS Nederland roestvrijstalen weeg- en etiketteersystemen, die indien gewenst kunnen worden gekoppeld aan het ERP-systeem van de klant en worden uitgebreid met diverse inspectiesystemen, voor met name de voedingsmiddelenindustrie. Van der Vegt: “Al onze systemen worden zowel hard- als softwarematig in eigen beheer ontwikkeld. Om de kwaliteit van de systemen te borgen, bouwen we deze allemaal in onze uitstekend geoutilleerde productieruimte in Schaijk. Zo weten we precies wat er de deur uitgaat en vinden klanten bij ons alles onder één dak.”

VWS Nederland heeft inmiddels achttien man in dienst met samen meer dan 150 jaar ervaring in wegen en etiketteren. “Er zijn al volop systemen van ons operationeel in onder andere Nederland, België, Engeland, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.”

De komende uitgave van vaktijdschrift Meat & Co, die 23 april verschijnt, bevat een special over verpakkingen en end-of-line-oplossingen.