×

Multivac bouwt nieuw complex voor slicers en snijsystemen

Dinsdag 02 oktober 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Multivac is in het Zuid-Duitse dorp Wolfertschwenden begonnen met de bouw van een nieuwe productiefaciliteit voor slicers en andere snijsystemen voor vleesbeleg en brood. Het nieuwe complex zal 17.000 vierkante meters gaan beslaan en is primair bedoeld voor de Slicer Solutions Business Unit.

Met de bouw, die in 2020 moet zijn afgerond, is een bedrag van 35 miljoen euro gemoeid. “Hiermee zeten we een belangrijke strategische stap in de richting van een optimale processing”, aldus CEO Hans-Joachim Boekstegers van Multivac. “Het nieuwe complex is ontworpen als een applicatiecentrum voor onze Slicing Solutions Business Unit, die momenteel een behoorlijke ontwikkeling doormaakt”, vervolgt Boekstegers, die uitlegt dat geautomatiseerde verkappingslijnen in de toekomst ook in het nieuwe complex zullen worden ontwikkeld. “We hebben ons assortiment in recente jaren succesvol uitgebreid met apparaten die zowel voor als na de verpakkingslijn geplaatst kunnen worden. Onze slicers zijn daar een mooi voorbeeld van.”

Foto: De directie van Multivac en het bouwteam hebben eind september symbolisch de eerste spade in de grond gestoken voor de nieuwbouw.