×

'Vion is meest transparante foodbedrijf van Nederland'

Woensdag 01 december 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Gisteren is de Transparantiebenchmark voor de 500 grootste bedrijven in Nederland bekendgemaakt. Vion behaalde dit jaar in totaal 74 punten en is daarmee koploper geworden in de sector voedsel en drank van de 500 grootste ondernemingen in Nederland.

De in 2004 opgerichte Transparamtiebenchmark is een erkenning van het ministerie van economische zaken voor de mate van transparantie naar de maatschappij en de verslaglegging hierover. In 2017 won Vion al de Kristalprijs voor haar eerste rapport als snelste stijger op de benchmark. De onderneming is in vijf jaar tijd van plaats 203 naar plaats 25 gestegen en nu dus koploper geworden in de sector. CEO Ronald Lotgerink (foto) van Vion vertelt: “Voor onze mensen, het bedrijf en onze sector in het bijzonder is maatschappelijke transparantie heel belangrijk. Onze strategie van verantwoord ondernemen, duurzaamheid en samenwerking in ketens noemen wij Building Balanced Chains. Elke dag bouwen we aan transparante en regionale ketens die vanuit dat principe werken voor onze leveranciers, de veehouders en akkerbouwers, onze klanten en de consument."

Lotgerink benadrukt: "Ik ben trots dat we in vijf jaar tijd koploper zijn van de sector voedsel en drank op de benchmark van Nederland. Dit is een pluim aan alle ketenpartners die hier hun bijdrage aan leveren.”

Transparantiebenchmark
De Transparantiebenchmark is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Elke twee jaar wordt een ranglijst samengesteld naar de mate van transparantie en activiteiten op maatschappelijk vlak onder de circa 500 grootste bedrijven in Nederland. De Transparantiebenchmark is de belangrijkste ranglijst voor duurzaamheid en transparantie in MVO-verslaggeving van Nederland.

Bekijk hier het Vion MVO-verslag 2020.