×

Van Oirschot Roestvrijstaal neemt Nimo-KG over

Dinsdag 02 mei 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel

Van Oirschot Roestvrijstaal B.V., het bedrijf achter Backsaver, heeft de toonaangevende Zweedse fabrikant van heffers en kantelaars Nimo-KG overgenomen. "Deze spannende samenwerking belooft een nieuw tijdperk van groei, innovatie en een uitbereiding van productaanbod voor beide bedrijven", laat Backsaver weten in een persbericht.

Nimo-KG, opgericht in 1958, is een van Europa’s belangrijkste leveranciers van geavanceerde interne product-handling oplossingen. Met een focus op de voedingsmiddelensector, zal de toevoeging van Nimo-KG aan de Backsaver-familie ons helpen onze wereldwijde aanwezigheid verder uit te breiden.

“Onze bedrijven vullen elkaar perfect aan als het gaat om productaanbod, en we hebben elk een schat aan zakelijke kennis en kanalen waarvan we beiden kunnen profiteren. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking veel voordelen zal opleveren en Nimo-KG en Backsaver zal helpen groeien op internationaal niveau”, aldus Bram van Oirschot, CEO van van Oirschot Roestvrijstaal B.V.

De overname brengt geen organisatorische veranderingen met zich mee voor Nimo-KG, en Martin Olsson blijft CEO van het bedrijf. Martin is ook enthousiast over de toekomst van Nimo-KG onder het nieuwe eigendom: “Alle partijen, zowel verkopers, kopers en ik als mede-eigenaar en CEO zijn ervan overtuigd dat dit een oplossing is die alle partijen ten goede zal komen en Nimo-KG internationaal zal laten groeien.”

Als familiebedrijf met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1948, is van Oirschot Roestvrijstaal B.V. er trots op om juist in dit 75-jarig jubileumjaar Nimo-KG te verwelkomen als partner voor Backsaver. Samen zullen we blijven innoveren en onze klanten voorzien van de beste oplossingen voor interne product-handling en lift- en kantelmachines.

Meer informatie: Nimo-KG

Op de foto: Bram van Oirschot en Martin Olsson