×

Marel versterkt samenwerking in pluimveeverwerking Turkije

Woensdag 04 oktober 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Marel breidt zijn samenwerking met Beypilic, een geïntegreerde pluimveeverwerker in Turkije, uit. Beide bedrijven werken al dertig jaar samen en realiseren nu een nieuw, state-of-the-art greenfield-project. “Onze voortdurende samenwerking met Beypilic betekent een gedeelde toewijding aan het transformeren van de productie in de Turkse pluimveesector”, stelt Roger Claessens, executive vice president van Marel Poultry.
 
Beypilic beschikt momenteel over twee productielijnen met Marel-apparatuur, waarbij elke lijn 12.000 vogels per uur verwerkt. Marel zal een greenfield-project voor Beypilic ontwerpen en opleveren: een gloednieuwe, geavanceerde faciliteit van 60.000 vierkante meter, uitgerust met twee productielijnen, die elk 15.000 vogels per uur kunnen verwerken. De gehele faciliteit zal worden geïntegreerd met de uitgebreide Innova-software van Marel, waardoor Beypilic de prestaties en de productiviteit in elke fase van het proces kan verbeteren. Daarnaast zal Beypilic tegemoetkomen aan de toegenomen vraag van de consument naar bereid voedsel, met twee lijnen gewijd aan bereide voedselproducten zoals nuggets en schnitzel. “Samen streven Marel en Beypilic ernaar om ervoor te zorgen dat elk product, van boer tot bord, voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen voor consumenten wereldwijd”, aldus Roger Claessens, Executive Vice President van Marel Poultry.
 
‘Perfecte partner’
De pluimveemarkt in Turkije groeit, waarbij kip de belangrijkste eiwitbron is in het dieet van het land. De productie van kippenvlees zal naar verwachting met 4,4% stijgen en de consumptie met 4,7%. “We zijn klaar om onze verwerkingscapaciteiten op te voeren om aan de marktvraag te voldoen. Marel is de perfecte partner om ons te helpen dit te bereiken. Bij Beypilic streven we ernaar consumenten kipproducten van de hoogste kwaliteit te bieden", besluit Dr. Sait Koca, voorzitter van Beypilic.