×

Nieuwe uitgave Meat & Co ligt (bijna) op de deurmat

Maandag 05 december 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Deze week ligt de laatste uitgave van vaktijdschrift Meat & Co van dit kalenderjaar op de deurmat. De coverstory komt deze keer voor rekening van Jasca Food Technology, dat al bijna 25 jaar de kunst van het vernevelen verstaat. Ook schreef de redactie casestudy's namens Lex Food Equipment en Verbufa. Food for Analytics maakt onze lezers inzichtelijk hoe belangrijk het verzamelen en analyseren van de juiste data is.

Jasca Food Technology verstaat alweer 25 jaar de kunst van het vernevelen. Toen Paul Grimberg ‘verneveling’ introduceerde viel hoon de eigenaar van Jasca ten deel. Inmiddels is vernevelen een beproefd concept om indroogverlies te voorkomen of productieruimtes te desinfecteren. “Vernieuwing in de voedingssector ligt altijd heel erg moeilijk. Eind jaren negentig was verneveling een taboe en marktdoorbrekend, nu alom geaccepteerd.”

Casestudy LEX Food Equipment bij Van der Valk
Voor het machinaal marineren van de verschillende vleesproducten werkt hotelketen Van der Valk al jarenlang nauw samen met LEX Food Equipment. Bij het distributiecentrum in Voorschoten wordt voor het tumblen van het vlees vertrouwd op twee ECO (COOL) Tumblers van het Oostenrijkse kwaliteitsmerk Inject Star. “Het rendement van onze vleesproductie is dankzij deze nieuwe tumblers enorm omhoog gegaan.”
 
Ishida Europe
Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de allereerste Multihead Weigher van Ishida nodigde het bedrijf onlangs de vakpers uit in Birmingham voor de lancering van een tweetal machines: de X-Ray IX-PD-36A en de nieuwste Multihead Weigher. “The best is getting better. Dankzij de nieuwe CCV-AS kunnen we onze leidende positie op de markt handhaven”, stelt Business Manager Neil Wightley van Ishida.
 
Boix Europe
Als het gaat om verpakkingen zijn duurzaamheidstrends een hot topic. Er wordt gezocht naar milieuvriendelijke opties, die ook nog eens gemakkelijk zijn voor de consument. Familiebedrijf Boix streeft met haar verpakkingsmachines naar het garant staan voor betrouwbaarheid, flexibiliteit en een langdurige samenwerking.
 
Schmersal Group
Tijdens de recente vakbeurs Bauma 2022 presenteerde de Schmersal Group een reeks Condition Monitoring voor een veilig en efficiënt bedrijf. Een bijzondere innovatie is de HX170, een online (continu) bandbewakingssysteem voor transportbanden, waarmee schade - zoals scheuren of beschadigde randen - op tijd worden herkend en door onderhoudsteams kunnen worden verholpen. Daardoor wordt grotere schade voorkomen.
 
Eiwitseminar Meattech
“Balans vinden of dansen op het slappe koord?” Hiermee leidde dagvoorzitter en spreker Clyde Don eind november het goed bezochte zesde eiwitseminar in met als thema ‘Eiwitten in Balans’. Samen met de andere sprekers Dr. Laurice Pouvreau, Jos Havekotte en Prof dr. ir Atze Jan van der Groot maakten de gastsprekers op een evenwichtige manier de balans op. Dat deden zij op basis van wetenschap, toegepaste technologie en praktijk.
 
Food For Analytics
De tijd voor data is nu! Het is cruciaal dat bedrijven in de voedselindustrie beschikking hebben over de juiste data. Dit betekent niet alleen het verzamelen van data, maar ook het eenduidig verwerken, analyseren en visualiseren hiervan. “Data & analytics is het proces dat een organisatie helpt haar interne en externe omgeving te begrijpen”, vertelt Sjors Otten van Food For Analytics.
 
Casestudy Verbufa bij sparckitchen
In een relatief korte tijd heeft sparckitchen een belangrijke plek veroverd in de Hollandse kwaliteitshoreca dankzij hun vegan en plantaardige vleesalternatieven “Voor het automatiseringsvraagstuk zijn we een samenwerking aangegaan met Verbufa en Handtmann. Zij hebben ervoor gezorgd dat we onze producten nu semi-industrieel kunnen maken zonder in te boeten op smaak en receptuur”, benadrukt sparckitchen-oprichter Pablo Buwalda.