×

Weber Maschinenbau viert 40ste verjaardag

Donderdag 08 juli 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Weber Maschinenbau viert zijn verjaardag: het familiebedrijf bestaat dit jaar 40 jaar. Van wat ooit begon als een klein bedrijf in het centrum van Hessen (Duitsland), heeft het familiebedrijf zich in de afgelopen vier decennia ontwikkeld tot een wereldwijd actieve wereldmarktleider. Tegenwoordig is Weber een sterke partner voor de voedingsindustrie. Het bedrijf ontwikkelt en produceert complete snij- en verpakkingslijnen voor voedselverwerking, met name gesneden vleeswaren en kazen.

Weber Maschinenbau is één van de toonaangevende aanbieders van systemen voor zowel snijtoepassingen als de automatisering en verpakking van verse (voedings)middelen, zoals vleeswaren. Het centrale doel van het bedrijf is om klanten het leven te vergemakkelijken met uitstekende, individuele oplossingen en hen in staat te stellen hun systemen gedurende de hele levenscyclus optimaal te laten werken.

Familiebedrijf
Bij Weber Maschinenbau werken tegenwoordig ongeveer 1.500 medewerkers op 22 locaties in achttien landen (met een eigen servicekantoor voor de Benelux in Nieuwerkerk aan de IJssel). Vanaf het begin is het bedrijf in familiebezit geweest en wordt het vandaag geleid door CEO Tobias Weber, de oudste zoon van de oprichter van het bedrijf, Günther Weber.

Vaktijdschrift Meat & Co heeft later dit jaar een uitgebreid interview met CEO Tobias Weber. Dit jubileuminterview zal te lezen zijn in uitgave 5 (special: Slicing en Industriele Snijmachines), die op 22 oktober verschijnt.

Foto: Tobias Weber (links) en Günther Weber.