×

Van de Velde neemt afscheid als lector Eiwittransitie op HAS

Dinsdag 08 november 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Na ruim acht jaar intensief betrokken te zijn geweest bij de start en verdere ontwikkeling van het lectoraat Eiwittransitie in Voeding van HAS green academy neemt Fred van de Velde (NIZO) per 15 december afscheid als lector. De eiwittransitie is in belang, omvang en diepgang enorm gegroeid en vanwege toenemende activiteiten op dit gebied is het voor NIZO niet meer mogelijk dit te combineren met het oppakken en invullen van de lectorrol. NIZO en HAS green academy gaan een andere vorm geven aan de samenwerking.
 
Het succes van het lectoraat en de samenwerking tussen HAS green academy en NIZO is te zien in het grote aantal projecten waaraan het lectoraat en NIZO de afgelopen jaren hebben gewerkt – en in sommige gevallen nog steeds werken - en waar veel andere partners uit de voedingsmiddelen- en ingrediëntensector in hebben geparticipeerd. Deze door SIA-RAAK en TKI gefinancierde projecten richten zich vooral op de verbetering van eiwitingrediënten en het ontwikkelen van plantaardige producten.
 
Solide onderzoeksgroep
Afgelopen jaar hebben Renske Janssen en Emma Teuling van het NIZO de activiteiten van Fred van de Velde waargenomen. Ook zij treden terug uit deze rol. Renske en Emma hebben mede gebouwd aan de solide onderzoeksgroep die het lectoraat Eiwittransitie in Voeding nu is binnen HAS green academy. Tevens hebben zij de nieuwe minor ‘Protein Transition: Towards a Sustainable Future’ voor (internationale) studenten en een cursus Plantaardige Eiwitten voor professionals mede vormgegeven.
 
HAS green academy is momenteel op zoek naar een nieuwe lector die de ingezette koers verder kan uitbouwen. HAS green academy en NIZO blijven samenwerken binnen bestaande en toekomstige onderzoeksprojecten en het geven van gastcolleges.