×

Nieuwste uitgave Meat&Co (bijna) op de deurmat

Dinsdag 07 december 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Op vrijdag 10 december verschijnt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat & Co, met daarin uitgebreide verhalen en interviews over Compaxo, VWS Nederland, GEA, IFS Nederland, Minebea Intec en Marel. De coverstory in de laatste editie van 2021 gaat over Zomerdam.

125 jaar oud en springlevend. Dat is ruwweg in een paar woorden de beste manier om Compaxo te omschrijven. Het familiebedrijf, met een eigen vlees- en eiwitverwerkende faciliteit in Gouda en (zeer binnenkort) een ultramodern slachthuis in Zevenaar, heeft enkele jaren geleden een volgende ambitieuze stap gezet met een interne overname door de vijfde generatie Van der Post. “We hebben in 2019 een businessplan opgesteld, met daarin een stevige investeringsportefeuille. Het gaat om investeringen in mens & middel, cultuur & beleid, interieur & exterieur en machines, bedoeld om Compaxo op een nog hoger niveau te brengen.”
 
VWS Nederland
Grote kans dat verpakte producten zoals vlees en koelverse producten een etiket hebben gekregen met etiketteersystemen uit de Octopus-serie van VWS Nederland. “We hebben reeds bij diverse producenten in de voedingsmiddelenindustrie in binnen- en buitenland onze weeg- en etiketteersystemen mogen leveren voor het aanbrengen van een zogenaamd C-label op de verpakking. Dit type etiket zie je in de supermarkt terug bij bijvoorbeeld kant-en-klaarmaaltijden, maar ook steeds vaker bij vleesverpakkingen.”
 
P. 20 GEA
Gerookte voedselproducten creëren met de heerlijkste geuren en smaken tegen minimale kosten en inspanning. De SuperHeatSmoke- en de HotSmoke-technologie van GEA vormen een wereldprimeur waarmee voedselverwerkers kosteneffectief kunnen innoveren met smaak, geur en kleur. “Dankzij deze technologie kunnen verwerkers tegen lagere kosten producten maken waar consumenten blij van worden”, zegt voedingstechnoloog Ben Kop van GEA.
 
Coverstory Zomerdam
Aan het einde van 2021 kijkt Lute Aarsse, directeur van Zomerdam, tevreden terug op het jaar. De coronapandemie inspireerde hem tot het bedenken van een originele roadshow, het bedrijf vierde zijn zilveren jubileum en meerdere innovatieve oplossingen vonden hun weg naar de markt. “We hebben ons in de afgelopen 25 jaar enorm ontwikkeld. Dat maakt mij trots. Niet op mezelf, maar op ons veelzijdige team van twaalf mensen. Gezamenlijk bewijzen ze keer op keer dat ze de gevraagde innovatieve ontwikkelingen aankunnen.”
 
IFS Nederland
Er waait een nieuwe wind bij IFS Nederland. Sander Poel is sinds twee jaar directeur bij het bedrijf dat gespecialiseerd is in eindelijnsoplossingen voor de vlees-, vis-, kip- AGF-en kaasverwerkende industrie. De sterke reputatie heeft IFS Nederland te danken aan de langdurige samenwerking met Marel. De Zeewoldse onderneming wil zich echter breder gaan profileren. “Twintig tot 25 procent van de markt kent ons. Vooral vanwege de prijsetiketteermachines die we achter de lijnen van de Marel plaatsen. Maar wij doen meer en nu is de tijd rijp om daar breder over te gaan communiceren”, zegt Poel.
 
Minebea Intec
Pluimveeproducent Valle Spluga SpA in Italië biedt een grote selectie van verschillende soorten pluimvee aan. Om ze met hoge nauwkeurigheid en snelheid te kunnen sorteren, vroeg de voedselproducent om een weegoplossing van Minebea Intec. Daarom beschikt de producent over twee EWK 3010 controlewegers om hun producten met hoge precisie en met hoge snelheden te wegen en te sorteren. Bovendien zijn beide volledig gesloten machines goed bestand tegen de zware werkomstandigheden die kenmerkende zijn voor de vleesverwerkende industrie.
 
Marel Poultry
Marel Poultry gaat komend jaar flink uitbreiden. Op een braakliggend terrein tegenover het huidige pand van de machinebouwer in Boxmeer zal een nieuw warehouse van 12.000m2 worden gerealiseerd. “Met de nieuwbouw creëren we een toekomstbestendige werkomgeving voor onze medewerkers”, aldus managing director Roger Claessens van Marel.