×

Meatless Farm opent Europese productiehub in Almere

Dinsdag 08 juni 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Samen met Lovingly Made Ingredients breidt Meatless Farm uit met een nieuwe Europese  productiehub in Europa in Almere. De nieuwe productielocatie stelt het merk in staat om de distributie naar retailers en restaurants snel op te schalen, het assortiment uit te breiden en de ontwikkeling van nieuwe producten te versnellen. “Het openen van onze Europese Lovingly Made Ingredients-hub is een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze blijvend duurzame toeleveringsketen”, zegt Morten Toft Bech, oprichter van Meatless Farm.
 
De nieuwe Europese locatie is een vervolg op de snelle uitbreiding van de onderneming, die in 2016 door Toft Bech werd opgericht en inmiddels actief is in meer dan twintig landen. De nieuwe hub gaat zowel producten van Meatless Farm als getextureerde Plantaardige Eiwitten produceren en zal de capaciteit jaarlijks met 25 procent verhogen. De infrastructuur wordt gedeeld met de eerste vestiging die onlangs specifiek voor plantaardige voeding werd opgezet door de Europese voedselproducent Van Loon Group. Toft Bech: “De hoeveelheid alternatieve eiwitten die vorig jaar wereldwijd werd geconsumeerd, was ongeveer gelijk aan twee procent van de markt voor dierlijke eiwitten. De vraag naar plantaardige vleesvervangers stijgt en met deze stap staan we in een sterke positie om aan die vraag van onze partners in Europa te voldoen.”
 
Productontwikkeling
Naast het produceren van Meatless Farm-producten, waaronder vers plantaardige gehakt, burgers, worstjes en kipproducten van het merk, zal de hub een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van nieuwe producten. De fabriek wordt de tweede faciliteit die getextureerde Plantaardige Eiwitten gaat verwerken en kan gebruikt worden om andere Europese fabrikanten te voorzien van hoogwaardige plantaardige ingrediënten.
 
Lees in de volgende uitgave van Meat & Co, die vrijdag 18 juni verschijnt, een uitgebreid interview met Ferry Kamp, CMO van Meatless Farm Global.