×

Consortium investeert in poultrysector in Indonesië

Dinsdag 09 april 2019
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Een consortium van Nederlandse bedrijven en het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft FoodTechIndonesia gelanceerd. Dit platform is bedoeld om de poultrysector in Indonesië naar een hoger plan te brengen. Het initiatief wordt ontwikkeld en gecoördineerd door Larive International en kan rekenen op ondersteuning van grote spelers uit de branche.

FoodTechIndonesia werd vorige gelanceerd tijdens de VIV Asia-beurs in Bangkonk. Indonesische bedrijven kunnen een beroep doen op de kennis die voorhanden is binnen het consortium, dat best pratices gaat delen en trainingen gaat geven. De introductie van FoodTechIndonesia moet er tevens toe bijdragen dat Nederlandse producten en oplossingen commercieel interessant gevonden gaan worden in de Indonesische markt. "Historisch gezien worden investeringen binnen de pluimveesector veelal gedaan in west-Java", vertelt Matthias Brienen van Larive International. "We merken echter een groeie vraag in opkomende regio's in Indonesië, zoals Sumatra, Bali, centraal-Java, Sulawesi en Kalimantan. Bedrijven die in deze regio's investeren zijn een interessante doelgroep voor FoodTechIndonesia."

Consortium
Het consortium achter FoodTechIndonesia bestaat uit Aeres, De Heus, DSM, Kanters, Marel Poultry, Mavitec, Moba, Pas Reform, Trouw Nutrition en Van Aarsen. De coördinatie ligt bij Larive International, in combinatie met Clarity Research uit Indonesië. FoodTechIndonesia wordt financieel ook ondersteund door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.