×

Nieuwe module Slagerspassie over voedselveiligheid

Maandag 12 augustus 2019
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
In slagerijen en slachthuizen moet je volgens de wet voldoen aan een aantal eisen om consumenten van veilig voedsel te voorzien. Hygiënisch werken is de grondslag voor voedselveiligheid. Vanaf vandaag is op Slagerspassie de module ‘Hygiënisch werken’ beschikbaar. Met deze module kan iedereen die werkzaam is in de vleesbranche online kennis opdoen over voedselveiligheid, hygiënisch werken en de toepassing hiervan in de dagelijkse praktijk.

Na het doorlopen van de module hygiënisch werken maak je een online toets waarmee de kennis wordt getoetst. Bij voldoende resultaat behaal je een certificaat als bewijs van de opgedane kennis op het gebied van hygiëne.

'Hygiënisch werken'
In ‘Hygiënisch werken’ komen alle processen in en rond de slagerij terug: inkoop & ontvangst, opslag, productie en presentatie & verkoop. Ook behandelen de magazines onderwerpen over bijvoorbeeld de bouw en inrichting van een slagerij, persoonlijke hygiëne en wordt dieper in gegaan op de verschillende gevaren. De leerstof is opgedeeld in 10 verschillende magazines zodat een deelnemer de stof stapsgewijs doorloopt. Als na het doorlopen van alle magazines de toets is behaald, is er voldoende kennis om voedselveilig te werken. Deze online module is bedoeld voor álle medewerkers van de slagerij en het ambachtelijke vleesproductiebedrijf.

Over Slagerspassie
Slagerspassie biedt kennis en inspiratie over allerlei onderwerpen voor zowel ondernemers als medewerkers. Slagerspassie.nl is er voor iedereen in de slagersbranche. Slagerspassie is te gebruiken op computer, laptop, tablet én met de gratis app, te downloaden in de Playstore of Appstore. Nieuw is de module ‘hygiënisch werken’. Je vindt dit nieuwe onderdeel onder het icoon van het ‘afstudeerhoedje’.
Slagerspassie is een initiatief van de stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) waarin de Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen, zijn verenigd in het bestuur. De financiering van dit project wordt gedaan door Stichting VOS.