×

Anuga Meat: 1000+ leveranciers uit meer dan 50 landen

Donderdag 15 augustus 2019
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Met meer dan duizend leveranciers uit vijftig landen, verdeeld over drie hallen, bewijst Anuga Meat zich begin oktober weer als de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie, met een wereldwijd assortiment van vlees, worst, wild en gevogelte.
 
Anuga Meat brengt opnieuw de bekende spelers van de internationale vleesindustrie samen van 5 tot 9 oktober 2019 in Keulen. Met meer dan 1.000 exposanten uit vijftig landen is 's werelds grootste vakbeurs voor vlees, worst en gevogelte uitstekend gepositioneerd. Inhakend op de wensen en ‘eisen’ van de moderne consument (gezonde voeding, regionale producten, duurzaamheid en dierenwelzijn), zal Anuga Meat zich dit jaar focussen op vlees, worst en gevogelte, evenals veganistische en vegetarische vleesalternatieven alsook plantaardige vervangers met eiwitten.
 
Belangrijkste exposanten
De belangrijkste exposanten van dit jaar zijn Agrosuper, Bell, Beretta, BRF, Citterio, CPF, Deense kroon, Dawn Meat, ElPozo, Farmers Food, Gierlinger, Groupe Bigard, Heidemark, Inalca, JBS, Klümper, Kramer, LDC, MHP, NH Foods, Pini, Plukon, Rovagnati, Seara, Smithfiled, Sprehe, Tonnies, Tyson Foods, VanDrie Group, Vion, Westfleisch, Wiesenhof en Wiltmann. Belangrijke Europese samenwerkingsverbanden komen uit België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland en Spanje. Bovendien wordt het Zuid-Amerikaanse continent vertegenwoordigd door Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay.
 
Deze bedrijven en groepsverbanden vertegenwoordigen het hele spectrum van vleesproductie in de verschillende stadia van verwerking: van onbewerkte vleesproducten via vleesbereidingen en gemaksproducten tot fijne worst- en hamproducten en regionale specialiteiten. De subsegmenten van Anuga Meat zijn als volgt verdeeld over de hallen om de kopers meer oriëntatie te geven: Worsten en Startups (hal 5.2), Rood vlees (hal 6), Gevogelte en Rood vlees (hal 9).
 
Export blijft belangrijk
De toenemende deelname aan leveranciers in de Anuga Meat laat zien dat export een centrale rol blijft spelen in de internationale vleesindustrie. De ontwikkeling van nieuw marktpotentieel is hier bijzonder belangrijk. Als gevolg van de aanhoudende vraag naar vleesproducten ontstaan ​​er nieuwe afnemersmarkten voor EU-producenten in groeiregio's zoals Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Ook uit Noord- en Zuid-Amerika worden nog steeds talloze vleesproducten over de hele wereld geleverd. Toenemende concurrentie tussen producenten zal leiden tot marktconsolidatie en een groeiend marktaandeel. In de verkoopkanalen speelt de out-of-home-markt naast retailers een steeds grotere rol.
 
Anuga Meat is van zaterdag 5 tot en met woensdag 9 oktober, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Alleen vakbezoekers hebben toegang tot de beurshallen van Köln Messe. Klik hier voor meer informatie over de beurs of lees de nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat & Co, die op 6 september verschijnt.