×

1 ster Beter Leven ondergrens kipassortiment Dirk

Donderdag 15 juli 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel

Per eind 2023 kiest Dirk voor een ondergrens van 1 ster Beter Leven op het verse kipassortiment. Al ruim een jaar prijkt dat keurmerk op alle kipvleeswaren van de supermarktketen. "Dirk heeft de ambitie om het assortiment te blijven verduurzamen. Dit is weer een stap in de goede richting", aldus een blije directeur Marcel Huizing van Dirk.

"Het assortiment verse kip bestond voorheen nog voor een deel uit kippenvlees van een langzaam groeiend ras. Nu gaat het volledige assortiment verse kip over naar 1 ster Beter Leven", zegt Huizing. "Dit houdt in dat de dieren meer ruimte, daglicht en afleidingsmateriaal in de stal hebben.”

Het Beter Leven keurmerk
Het Beter Leven keurmerk geeft door middel van een sterrensysteem aan hoe diervriendelijk vlees, kip en eieren zijn. Hoe meer sterren, des te diervriendelijker het product is.  Het Beter Leven keurmerk is van de Dierenbescherming, die het label door onafhankelijke certificerende instellingen laat borgen.
Het familiebedrijf Dirk van den Broek omvat 126 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. Deze zijn gevestigd in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland en Zeeland