×

Vion kondigt wijziging in management aan

Maandag 17 september 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel

Vion heeft vandaag bekend gemaakt dat John Morssink per 1 november wordt benoemd als chief financial officer (CFO) als opvolger van Joost Sliepenbeek, die het bedrijf verlaat om de positie van CFO bij Action in te nemen.

"John heeft ruime internationale managementervaring in de agri- en foodsector. Zijn huidige rol als CFO voor onze Pork divisie maakt hem tot een uitstekende opvolger die de business en de processen kent. Ik ben blij hem te mogen verwelkomen als lid van onze raad van bestuur," zegt Ronald Lotgerink, CEO van Vion. “Joost heeft de afgelopen drieënhalf jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan ons bedrijf. Ik dank hem voor zijn inzet, steun en inspanningen. Wij betreuren zijn besluit, maar wensen hem het allerbeste toe in zijn nieuwe baan."

Nieuwe voorzitter RvC
Vion maakt vandaag ook bekend dat Theo Koekkoek per 1 oktober 2018 wordt benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen (RvC). Koekkoek, per 27 november 2017 aangetreden als lid van de raad van commissarissen van Vion, heeft ruime ervaring in de agri- en foodsector en is per 13 maart 2018 afgetreden als voorzitter van de raad van commissarissen van Royal Agrifirm Group, na het voltooien van een termijn van 16 jaar. Koekkoek volgt Sipko Schat op wiens huidige termijn eindigt per dezelfde datum. Sipko Schat heeft besloten zich niet meer herkiesbaar te stellen. Ronald Lotgerink: “We zijn Sipko dankbaar. Onder zijn voorzitterschap werd Vion getransformeerd met een duidelijke focus op het verder optimaliseren van onze footprint en het verbeteren van de resultaten, maar ook het aansturen van onze duurzaamheidsagenda met een sterke nadruk op transparantie. We zijn blij dat we in Theo een nieuwe voorzitter hebben gevonden. Hij is een ervaren commissaris en heeft uitgebreide kennis van de landbouw- en voedingsmiddelenindustrie”.
Per 1 oktober 2018 bestaat de raad van commissarissen van Vion uit: Theo Koekkoek (voorzitter), Tom Heidman (vicevoorzitter), Marieke Bax, Hans Huijbers en Ton van der Laan.

Vion
Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion een omzet van 5,1 miljard euro met 11.800 medewerkers.