×

Webinar Rentokil over bestrijding knaagdieren

Donderdag 20 oktober 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De wetgeving rondom het bestrijden van knaagdieren gaat vanaf 2023 veranderen. De overheid heeft de huidige wet IPM Rattenbestrijding aangescherpt om het gebruik van chemische middelen te beperken. De wet geeft daarbij aan dat het professionele plaagdierbeheersingsbedrijf moet beschikken over de juiste certificering. “Het gebruik van chemische middelen mag pas als alle andere opties niet het gewenste resultaat hebben geleverd”, stelt Raoul Dumont, technisch manager bij Rentokil Pest Control.
 
“IPM staat voor Integrated Pest Management”, legt, uit. “Werken volgens IPM betekent allereerst preventief te werk gaan met behulp van preventieve maatregelen (voorkomen), monitoring en habitat management in plaats van gelijk bestrijden met chemische middelen. Sterker nog, Daarbij is de inzet van chemisch materiaal beperkt, doelgericht en altijd tijdelijk. Voor onze werkwijze verandert er niet veel. Rentokil werkt al sinds januari 2017 volgens IPM Rattenbeheersing buitenom gebouwen. Met de aangescherpte wet IPM Knaagdierbeheersing zijn dezelfde voorwaarden van toepassing, maar dan voor zowel binnen als buiten gebouwen. De werkzaamheden van de plaagdierbeheerser bestaat steeds meer uit het geven van advies over hoe de aanwezigheid van plaagdieren, zoals ratten en muizen, voorkomen kunnen worden. Pas als het niet anders kan, gaat de plaagdierbeheerser over tot bestrijden.”
 
Webinar
“We kunnen ons voorstellen dat de aangescherpte wetgeving voor vragen zorgt. Daarom geven wij op 1 november een webinar waarin de voorwaarden worden uitgelegd en mensen vragen kunnen stellen.” geeft Maroesjka de Best aan. Zij is Marketing Director bij Rentokil Pest Control. Wilt u weten wat IPM Knaagdierbeheersing voor u betekent, meld u aan voor deze gratis webinar via rentokil.com/nl/webinar. “Zodat u volgend jaar op het gebied van knaagdierbeheersing niet voor verrassingen komt te staan.”