×

Nice to Meat is Scotch Meat Distributor of the Year

Maandag 24 oktober 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Quality Meat Scotland (QMS), het Schotse overheidsorgaan dat de vleessector van Schotland promoot en toeziet op de naleving van vastgestelde normen zoals duurzaamheid, traceerbaarheid en welzijn, heeft Nice to Meat uit Almere onderscheiden als Scotch Meat Distributor of the Year. De QMS award is door de Schotse kabinetssecretaris voor landbouw Mairi Gougeon, uitgereikt tijdens SIAL in Parijs.
 
Nice to Meat importeert Scotch PGI Beef sinds 2012 en levert dit aan circa 150 klanten in heel Nederland. Eigenaar Mikel Pouw vertelt: “Scotch beef past uitstekend bij onze filosofie over vlees. Natuurlijk gaat het hierbij om het leveren van constante kwaliteit en smaak van dit grasgevoerd vlees. Maar wij hechten net als QMS grote waarde aan de continucontrole van de keten, transparantie en duurzaamheid.
 
Onderscheidingen
QMS is opgericht in 1990 en reikt jaarlijks drie onderscheidingen uit aan Europese importeurs en distributeurs die door hun loyaliteit en vertrouwen een bijdrage leveren aan verdere groei van de Schotse markt voor duurzaam en eerlijk vlees. QMS Chief Executive Sarah Millar: “We kijken uit naar de voortzetting van onze langdurige samenwerking met Nice to Meat. De passie voor mooie producten en het belang dat Nice to Meat hecht aan kwaliteit, traceerbaarheid, het beschermen van boeren en duurzame opfok sluit naadloos aan bij onze hoge eisen.”
QMS benadrukt tijdens de beurs het belang van internationale handel. Mairi Gougeon hierover: “Schotland blijft open voor handel en stelt hoge eisen aan haar exportproducten waaronder vlees. De overvloed aan grasland, zoet water en de strenge regels rondom dierenwelzijn staan garant voor mooie, natuurlijke vleesproducten.”

Op de foto, v.l.n.r.: Sarah Millar, Chief Executive QMS, Mikel Pouw, Inkoopmanager Nice to Meat Paulo Zonneveld, Mairi Gougeon, kabinetssecretaris Landbouw tijdens de ontvangst van de QMS Award