×

Nieuws

Kikkererwten, soja, insecten, algen en zelfs bacteriën en schimmels zijn enkele van de vele eiwitbronnen die in de toekomst een grotere rol zullen spelen binnen een gevarieerd voedingspatroon. Om …

De totale wereldvraag naar eiwitten en vetten kan worden geproduceerd op een stuk land dat kleiner is dan Rotterdam en Antwerpen. De vrijgekomen landbouwgrond kan dan worden teruggegeven aan de natuur …

Met het tekenen van de leveranciersovereenkomsten met biologische schapenhouders, is door De Groene Weg nu samen met 25 biologische schapenhouders de laatste stap gezet om te komen tot de formele …

Vegetarische en veganistische producten krijgen steeds meer een vaste plek in de voedingsconsumptie van de consument. Normec Foodcare houdt op donderdag 26 januari een Veggie & Vegan Event en laat …

De plantaardige bavette van Redefine Meat is tijdens Horecava 2023 uitgroepen als allround winnaar van de Horecava Innovation Award. De jury was enthousiast over deze, op wetenschap gebaseerde, …

Maarten Kooij neemt bij VSD Food Machinery de functie van Algemeen directeur over van zijn vader Hans Kooij. VSD Food Machinery is specialist in het ontwikkelen, produceren en leveren van machines …

Jasca Food Technology verstaat alweer 25 jaar de kunst van het vernevelen. Toen Paul Grimberg ‘verneveling’ introduceerde in de bakkerij- en vleessector viel hoon de eigenaar van Jasca ten …

De nieuwste case packer van Lan Handling Technologies heeft een nog compactere footprint gekregen. Naast de hoge capaciteit (tot 160 trays per minuut) en de nauwkeurige productplaatsing door de 6- …

PLNT, het merk van 100% plantaardige vlees- en visopvolgers, introduceert drie nieuwe producten: Kip Nuggets, Kip Tenders en Zalmfilet. Het merk speelt daarmee in op de belangrijkste trend in de …

QING, Stäubli Robotics en Robovision zijn voorlopers als het gaat om innovatie en technische ontwikkelingen in de foodsector. De drie bedrijven zijn het met elkaar eens: automatiseren moet voor …