×

GEA opent deuren nieuwe Technology Center XLAB

Dinsdag 21 maart 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
GEA heeft op 20 maart voor het eerst de deuren geopend van zijn nieuwe Technology Center (XLAB) in het Duitse dorp Biedenkopf-Wallau. Vanaf nu zal het nieuwe XLAB (1500 m²) in beschikbaar zijn voor klanten voor producttesten en training. Tijdens de openingsceremonie konden gasten als eerste kennismaken met de nieuwe locatie en technologische ontwikkelingen van het internationaal opererende concern voor de voedselverwerkende industrie.
 
"We zijn erg verheugd om ons nieuwe Technology Center te openen, na een korte bouwfase van zes maanden. Met het XLAB tillen we producttesten voor onze nationale en internationale klanten naar een geheel nieuw niveau. Een bijzonderheid is de nieuwe 500 m² hal met airconditioning, die kan worden afgekoeld tot het vriespunt en op die manier klantentests onder realistische omstandigheden mogelijk maakt", zegt Moritz Krunke, algemeen directeur van GEA's vestiging in Wallau (gelegen tussen Keulen en Frankfurt).
 
Openingsweek
Tijdens de openingsweek worden automatisering, digitalisering, duurzaamheid, training en performance support workshops aangeboden aan klanten. Plant tours en live demonstraties op de snij- en verpakkingslijn, SmartPacker en CutMaster ronden het programma af. Individuele machines en complete, sterk gedigitaliseerde productielijnen zijn te zien op de beursvloer en het volledige productportfolio van de business unit is beschikbaar. Dit omvat technisch complexe dieptrek- en verticale verpakkingsmachines, snelle snij- en laadsystemen voor vlees, worst, ham/spek, kaas, diepvriesproducten en groenten, evenals zeer flexibele cutters voor de productie van worst, kaas, vis en vleesvervangende producten. Het XLAB combineert expertise uit de gehele GEA-businessunit op één locatie.