×

Meattech houdt seminar 'Duurzame eiwitten'

Woensdag 06 oktober 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Meattech Technologisch Platform houdt op donderdag 11 november in samenwerking met FoodPhysica het seminar ‘Duurzame eiwitten: feiten en fabels’. Verschillende toonaangevende gastsprekers nemen deelnemers mee in de ontwikkeling van nieuwe eiwitbronnen voor de toekomst.

Sinds de eeuwwisseling zijn we met z’n allen op zoek naar nieuwe eiwitbronnen voor de toekomst. "Alles wat eiwit bevat, wordt benut voor onze voeding. De afgelopen pakweg 10 jaar hebben we met Meattech aangegeven dat we de voorkeur geven aan een inclusieve aanpak van het eiwitprobleem. Van insecten tot gekweekt vlees, we staan open voor alle alternatieven en uiteraard ook voor de plantaardige eiwitbronnen. Vooral de ‘plant-based meats’ route als oplossing, krijgt de laatste paar jaar veel aandacht en aanhang. Aan deze explosie van behoefte aan plantaardige eiwitbronnen kleven een aantal vragen: Wat maakt een eiwitbron en eiwitproduct duurzaam? Zijn we op de plant-based route wel duurzaam genoeg? Zien we andere mogelijkheden over het hoofd, zoals eiwitproductie zonder landgebruik? En hoe zit het met de duurzaamheid van eiwitten van dierlijke oorsprong? Kortom: het is hoog tijd om de feiten en fabels over duurzame eiwitten te behandelen in een net iets dieper gravend eiwitseminar, zoals u van ons gewend bent, op het inmiddels vijfde eiwitseminar van Meattech”, aldus Philip Schippers van Meattech.

Het seminar is donderdag 11 november van 13.30 tot 17.15 uur (aansluitend borrel). Voor leden Meattech is deelname gratis. Niet-leden betalen 125 euro (excl. BTW). Meer informatie of aanmelden via info@meattech.nl