×

Gepatenteerd mengproces voor topproducten

Dinsdag 23 juni 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De nieuwe mengwolf van K + G Wetter maakt ‘dode ruimte-vrije’ menging en een homogeen mengresultaat mogelijk. De machines van K + G Wetter zijn verkrijgbaar via Van Uhm en zijn overtuigend door hun toepassingsgerichte en technisch geavanceerde oplossingen. Bij de constructie van de U 200 mengwolf worden het menggedeelte en het maalgedeelte volledig van elkaar gescheiden. Dit proces is officieel gepatenteerd door het Duitse bureau voor octrooien en handelsmerken.
 
Met twee afzonderlijk regelbare mengpaddels wordt een zacht en zeer intensief mengproces bereikt, dat doorgaans alleen mogelijk is met mengmachine Er wordt een hogere procesbetrouwbaarheid bereikt en er is geen besmetting van het materiaal door behandeling, tussentijdse opslag of herladen.
 
Grondstoffen
Het mengproces is bijzonder zacht en intensief. De overdracht naar de worm vindt plaats via een speciaal voor deze mengwolf ontwikkelde toevoerworm. Hierdoor kunnen zelfs kwetsbare grondstoffen probleemloos worden verwerkt. De mengwolf U 200 van K + G Wetter is geschikt voor meerdere toepassingen, vooral als het gaat om uitstekende en uniforme mengresultaten. De mengwolf U 200 toont zijn sterke punten vooral in gestandaardiseerde toepassingen zoals hamburgers, rauwe worstproducten, kebabs et cetera.
 
Flexibel
De reproduceerbaarheid van de resultaten kan worden gegarandeerd door de CutControl (receptbeheersoftware) door opgeslagen mengprocessen in het menu op te vragen. Een draaibaar touchscreen maakt een flexibele en intuïtieve bediening van de machine mogelijk. Zoals alle K + G Wetter-machines overtuigt ook de U 200-mengerwolf door zijn flexibiliteit: hij kan optioneel worden uitgerust met bijvoorbeeld waterdosering en CO2-koeling en kan dus worden toegepast voor meerdere individuele behoeften. De gesloten mengtrechter kan nu zelfs toepassingen mogelijk maken die voorheen uitgesloten waren bij het mengen, bijvoorbeeld geen verlies bij toevoeging van vloeibare ingrediënten of het masseren van spiervlees met pekel.