×

Innovatieve oplossingen die voldoen aan verwachtingen

Maandag 27 juli 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Onder de noemer ‘Meat the future’ zet Kemin Food Technologies zich in voor een betere wereld. Hoe? Door natuurlijke ingrediënten te gebruiken die vlees moeten beschermen, of het nu gaat om voedselveiligheid of houdbaarheid. Kemin werpt zich op als innovatief en komt met verschillende oplossingen die microbiële groei voorkomen en oxidatie vertragen. Daarmee voldoet het zowel aan de wensen van voedingsmiddelenfabrikanten als aan de verwachtingen van de consument, die een toekomst tegemoet gaat waarin het lezen van het etiket volgens Kemin overbodig wordt omdat de ingrediënten blindelings te vertrouwen zijn.
 
De wereldbevolking blijft groeien. Middelen zijn er (nog) in overvloed. Grootste zorg is dat ze optimaal worden benut. “We streven ernaar om de levenskwaliteit elke dag voor 80 procent van de wereld duurzaam te transformeren met onze producten en diensten”, laat Kemin weten. Het Amerikaanse bedrijf heeft verschillende vestigingen in Europa, waaronder in Herentals (België), waarvanuit de Benelux-markt wordt bediend.
 
Vlees-, vis- en gevogelteproducten zijn allemaal mogelijkheden om Kemin-ingrediënten te ontdekken. “Bij Kemin geloven we in de kracht van onze mensen. We hebben de slimste koppen in de branche om de uitdagingen op ons pad aan te pakken. Eén van de grootste uitdagingen waarmee producenten en retail  worden geconfronteerd, zijn terugroepacties van vlees en voedsel, verspilling en inkomstenderving. Volgens het RASFF-consumentenportaal zijn in Europa de afgelopen vijf jaar ongeveer tweeduizend vlees-, vis- en gevogelteproducten teruggeroepen vanwege microbiële besmetting. Daarom blijven we het spel een stap voor door het probleem  structureel aan te pakken; op moleculair niveau.”
 
De voedselmarkt hervormen
De houdbaarheidsoplossingen die Kemin biedt, kunnen de voedselmarkt een nieuwe vorm geven. Synthetische ingrediënten met E-nummers kunnen vervangen worden door  oplossingen op basis van natuurlijke ingrediënten en vernieuwende, innovatieve mengsels met ingrediënten die elkaar versterken. Zo biedt Kemin onder meer deze drie producten om vlees en gevogelte te beschermen van microbiële groei en de houdbaarheid te verlengen:
  • BactoCEASE® NV - Gebufferde azijn-gebaseerde voedselveiligheidsingrediënten om vlees, gevogelte en vis te beschermen, evenals deli-salades tegen bederfbacteriën;
  • NaturFORT™ - Natuurlijke plantenextracten voor verlenging van de houdbaarheid op basis van rozemarijn en groene thee. Zeer effectief in tal van voedseltoepassingen zoals vlees en sauzen;
  • NaturCEASE ™ Dry - Alles in één oplossing;  houdbaarheid en voedselveiligheidsoplossing om vleesproducten te beschermen tegen bederfbacteriën en oxidatie te beheersen.
Kiezen met de ogen
Consumenten kiezen voeding in de supermarkt met hun ogen. Zeker vleesproducten moeten er vers en smakelijk uitzien. Dit zal  bepalen of ze de producten al dan niet gaan kopen. Oxidatie is de vijand. Het is een kettingreactie die plaatsvindt in de aanwezigheid van zuurstof en verantwoordelijk is voor de achteruitgang van voedselproducten, inclusief onaangename smaken en nare geuren. Dit proces wordt beïnvloed door verwerking, verpakking en bewaartechnieken, evenals productingrediënten. “Maar we kunnen verse smaken behouden met doeltreffende ingrediënten van natuurlijke oorsprong”. Hoewel gezondheid en welzijn essentiële factoren zijn die de wereldwijde markt voor verpakte levensmiddelen beïnvloeden, worden fabrikanten aangemoedigd om de algemene voordelen van kostenconcurrerende natuurlijke oplossingen te onderzoeken. Bij Kemin hebben we de juiste ingrediënten om het voedsel tot in de kern en daarbuiten te beschermen, terwijl we de kortst mogelijke  toeleveringsketen volgen.”
 
Uitdagingen aanpakken
Kemin legt tot slot uit: “Het is mogelijk om uw uitdagingen als fabrikant aan te pakken. Synthetische antimicrobiële stoffen en antioxidanten hebben in het verleden de voorkeur gekregen vanwege hun efficiëntie en lagere kosten in vergelijking met natuurlijk verkregen ingrediënten. De veranderende eisen van de consument zijn echter dwingende reden voor de voedingsmiddelenindustrie om alternatieven te zoeken die voldoen aan de vereisten om de houdbaarheid te verlengen met natuurlijke alternatieven. Onze technische verkoopmanagers en ons serviceteam zullen nauw samenwerken met uw bedrijf om tot een oplossing te komen die aan uw behoeften voldoet.”