×

IB Food-Machines breidt portfolio uit met lintzagen

Woensdag 24 maart 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
IB Food-Machines, de Urkse leverancier van voedselverwerkingsmachines, heeft haar assortiment automatische lintzagen uitgebreid met de innovatieve Multisplitter en superveilige Compact RBC van de Spaanse fabrikant Mainali. Met de Multisplitter kan de productiecapaciteit worden verhoogd tot wel 500%. De Compact RBC biedt een combinatie van hoge capaciteit, snelheid en veiligheid, binnen een compacte behuizing.

Omdat de transportband van de Multisplitter aan de zijkant is gemonteerd, ontstaat er voldoende ruimte om maximaal vijf zaagbladen naast elkaar te faciliteren. De snelheid van de transportband is aanpasbaar aan de zaagsnelheid om de kwaliteit van het eindproduct te bewaken. De mogelijkheid om twee tot vijf zagen parallel te installeren, resulteert in een verhoging van de productiecapaciteit tot 500%. Naast een hogere productiecapaciteit vergroot de Multisplitter ook de veiligheid van medewerkers. Dankzij het compacte formaat van de Multisplitter is de zaagmachine eenvoudig in (bestaande) productielijnen toe te voegen.
 
Compact RBC
Mainali is vooral bekend vanwege de RB-1 lintzaag, die zeer hoge productiehoeveelheden combineert met een optimale veiligheid voor medewerkers. De unieke technologie van de RB-1 lintzaag heeft Mainali nu toegepast in de Compact RBC, die slechts een formaat heeft van 2100 x 1100 millimeter. De Compact RBC herbergt een ideale combinatie van hoge capaciteit, snelheid en veiligheid, binnen een compact formaat.

Lees HIER het volledige artikel over IB Food-Machines in de digitale uitgave van vaktijdschrift Meat & Co.