×

EU-campagne over 'Onze Kip!' officieel gelanceerd

Maandag 24 augustus 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De afgelopen periode is er de nodige nationale (media)aandacht geweest over de op te starten Europese promotiecampagne over pluimveevlees. Vijf Europese landen lanceerden eind juli een campagne om de Europese pluimveesector onder de aandacht te brengen. Italië, Frankrijk, Duitsland, Polen en Nederland verenigen zich om te laten zien hoe de Europese pluimveesector zich heeft ontwikkeld en waarom gevogelte voor iedereen een lekkere en goede aanvulling op een gevarieerd dieet is.
 
De campagne duurt twee jaar en is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit de Europese Unie (EU). Want, onze kip is van hoge kwaliteit, geproduceerd onder Europese garanties.
 
Zeer gewaardeerd
Gemiddeld consumeert elke EU-burger 25,3 kilo pluimveevlees per jaar. “Onze producten worden zeer gewaardeerd door EU-burgers en blijft in populariteit groeien. Ons idee is om hen te informeren over de verbeteringen die de sector de afgelopen jaren heeft gerealiseerd ”, legt Birthe Steenberg, secretaris-generaal van de Europese organisatie AVEC, uit. De normen in de Europese Unie behoren tot de hoogste ter wereld. Dit wordt gegarandeerd door strikte Europese regelgeving, maar ook door de inspanningen van de sector zelf om de  productieomstandigheden op het gebied van duurzame omgang met grondstoffen en dieren continu te verbeteren. De campagne wil ook de veelzijdigheid van kippenvlees promoten door consumenten aan te moedigen om meer te leren over de verschillende soorten en delen van kip en inspiratie te bieden voor de bereiding ervan.
 
Nederlandse campagne
De Vereniging voor de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie, oftewel NEPLUVI, beheert de Nederlandse campagne. NEPLUVI vertegenwoordigt de Nederlandse pluimveeverwerkers; slachterijen, uitsnijderijen, verwerkers, handelaren, koel- en vrieshuizen en machinefabrikanten. Samen vertegenwoordigen de leden van NEPLUVI meer dan 99% van de pluimveeslachtingen in Nederland. Het grootste deel hiervan zijn vleeskuikenslachterijen met daarnaast enkele slachterijen voor leghennen, moederdieren en eenden. Samen biedt de pluimveeverwerkende sector werkgelegenheid aan meer dan 10.000 mensen. NEPLUVI behartigt de belangen van haar leden op een groot aantal onderwerpen: veterinaire zaken, wetgeving, sociale zaken, economische- en handelsaangelegenheden en product- en sectorpromotie. NEPLUVI onderhoudt contact met de Nederlandse overheid, de Europese Unie en andere relevante organisaties en ketenpartners in Nederland en Europa.
 
Kernboodschappen
De kernboodschappen van de communicatiecampagne worden in alle vijf landen verspreid via verschillende informatiekanalen. Ze bevatten onder meer een nieuwe website www.eu-poultry.eu, een uitgebreide informatiebrochure en aanvullingen op de social media platforms van Kip in Nederland, zoals Facebook en Instagram. Reclame, evenementen en activiteiten met verschillende partners zijn ook gepland. In Nederland zal Guido Waterman, chef-kok, restauranteigenaar en het gezicht van Kiprecepten.nl, culinair ambassadeur van de campagne zijn.