×

Ishida helpt Danish Crown bij uitbreiding in China

Dinsdag 25 augustus 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Ishida Europe heeft een reeks op maat gemaakte verpakkingslijnen ontworpen en geïnstalleerd voor de nieuwe Greenfield-fabriek van de gespecialiseerde vleesproducent Danish Crown in China. In nauwe samenwerking met de klant heeft Ishida apparatuur geleverd voor vier lijnen, die een verscheidenheid aan producten verwerken, waaronder gehakt en in blokjes gesneden varkensvlees, ribben en steaks. Ook heeft Ishida zorg gedragen voor kwaliteitscontrole voor thermisch gevormde verpakkingen varkensvlees.
 
De fabriek is inmiddels volledig in bedrijf en heeft een capaciteit van 14.000 ton vlees dat jaarlijks op volle toeren wordt verwerkt en verpakt. Danish Crown koos naar eigen zeggen voor Ishida vanwege ‘het vermogen van Ishida om complete oplossingen te bedenken in overeenstemming met de eisen van de klant en doelstellingen voor efficiëntie en doorvoer, uitstekende prestaties en betrouwbaarheid van de apparatuur’. “We voelden dat Ishida de meest relevante ervaring en de beste oplossingen kon bieden”, legt Nicolai Linde (Senior Manager Projecten, Productie en Supply Chain bij Danish Crown) uit. “Het hebben van één aanspreekpunt hielp het proces te versnellen. Met name de nauwe werkrelatie tussen onze twee teams en de voortdurende dialoog tussen hen zorgden ervoor dat eventuele problemen snel konden worden aangepakt om het project op tijd en binnen het budget te houden en ons in staat te stellen onze prestatiedoelstellingen te halen. Bovendien heeft het bedrijf een kantoor in China, wat een snelle respons garandeert op het gebied van serviceondersteuning en reserveonderdelen.”
 
Geavanceerde apparatuur
De Ishida-apparatuur die in de fabriek is geïnstalleerd, omvat de geavanceerde RV-214 multiheadweger, QX-1100 Twin traysealers, DACS-G controlewegers, IX-GN röntgeninspectiesystemen en de weeg-prijs-etiketteerders. Extra apparatuur die in de lijnen is geïntegreerd, bestaat onder meer uit blokjessnijders, snijmachines, batching-tafels, etiketteermachines en kartonneermachines. Ishida heeft het fabriekspersoneel een uitgebreide training gegeven voor alle machines en zorgde tijdens de eerste maanden na de opening permanent voor een technicus ter plaatse om een ​​probleemloze start te garanderen.
 
Maximale flexibiliteit
Een belangrijke vereiste van het algehele design van de lijnen was om een maximale flexibiliteit te garanderen in relatie tot de verwerking van een ​​breed scala aan producten en pakkettypen. De multiheadweger is bijvoorbeeld in staat om in blokjes gesneden vlees rechtstreeks in trays te lossen, of ribben over te brengen naar een batching-tafel om verder te vormen voor de trays. Evenzo kunnen de QX-1100 traysealers, die momenteel MAP-trays sealen, ook skinpacks verwerken, waardoor Danish Crown kan voldoen aan de groeiende vraag op de Chinese markt naar producten met been. “Hoewel we voorheen niet bekend waren met de traysealers van Ishida, hebben ze bewezen zeer betrouwbaar te zijn en consistent hoogwaardige seals te leveren”, vult Linde aan. Als een ander voorbeeld van de uitstekende prestaties van de Ishida-machines, bieden de IX-GN 4044 röntgeninspectiesystemen en de DACS-G-015 controlewegers ook kwaliteitscontrole en gewichtscontroles op twee afzonderlijke thermovormlijnen.
 
Europese kwaliteit
Danish Crown is een van 's werelds grootste exporteurs en een van Europa's grootste producenten van varkensvlees. De nieuwe Chinese fabriek in Shanghai is opgericht om te voldoen aan de groeiende vraag van consumenten op de Chinese markt naar vleesproducten van hoge kwaliteit, die worden geleverd via supermarkten en e-commerce. “Ons doel was om de nieuwe fabriek volgens Deense normen te bouwen”, zegt Linde. “Om deze reden hebben we ons gericht op het inkopen van de allerbeste Europese apparatuur.”